UŽASNO: Muža (42) polila benzinom i zapalila jer je kući došao pijan!

PORODIČNA DRAMA U ORAHOVICI

UŽASNO: Muža (42) polila benzinom i zapalila jer je kući došao pijan!

Bosna i Hercegovina -
Elvira Mujačić (39) osumnjičena je za ubistvo supruga Damira koji je preminuo od teških opekotina drugog i trećeg stepena

GRAČANICA - Damir Mujačić (42) iz Orahovice kod Gračanice, preminuo je od opekotina koje je zadobio pošto ga je supruga Elvira 17. septembra, polila benzinom i zapalila.

Eldar Šehić, portparol UKC Tuzla potvrdio je da se Mujačić od petka nalazio na aparatima za veštačko disanje u na odeljenju intenzivne nege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. On je bio u izuzetno teškom zdravstvenom stanju i životno ugrožen. Skoro 40 posto njegovog tela bilo je zahvaćeno opekotinama drugog i trećeg stepena. Mujačićeva supruga Elvira (39) privedena je po nalogu dežurnog tužiova zbog sumnje da je počinila krivično delo ubistvo u pokušaju.

Kuća porodice Mujačić (Foto Printscreen avaz.ba)
Kuća porodice Mujačić (Foto Printscreen avaz.ba)

Međutim nije joj određen pritvor, već je tada 24 sata nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK puštena na slobodu.Ključni problem je prema nezvaničnim informacijama to što izjave supruge i ćerke potpuno razlčičite, a policija nije mogla da ispita Mujačić zbog izuzetno teškog stanja u kom se nalazio. Dodatni problem što nije bilo drugih svedoka osim supruge i kćerke, a čije se izjave ne podidaraju.

Prema nepotvrđenim informacijama, Elvira i Damir posvađali su se u dvorištu porodične kuće zato što je on došao kući pijan. Sumnja se da je Elvira nedugo nakon što je svađa počela uzela kanister od 10 litara u kojem je bio benzin, polila Damira, a potom i zapalila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track