ČUDO OD BAKE: Ponovo prohodala u 103. godini!
Foto: Profimedia

Još se ne da

ČUDO OD BAKE: Ponovo prohodala u 103. godini!

Crna Gora -
Ljubica Todorović uspešno se oporavlja posle operacije kuka i uspela je da ponovo stane na svoje noge

NIKŠIĆ - Ljubica Todorović, iz sela Jasenovo Polje kod Nikšića, ući će u medicinske anale, kao čudo od žene jer je u 103. godini stala na noge posle uspešne operacije kuka. Spasilac superbake je doktor Dejan Pavličić, sa ortopedskog odeljenja Opšte bolnice u Nikšiću, koji kaže da ovo nije medicinski podvig ne samo za Crnu Goru, već za ceo region.

- Ovo je prvi put da smo operisali pacijenta u tako poznim godinama. Ali baka Ljubica je čudo! Ne samo što je sve sjajno pregurala, nego se uz pomoć pomagala šeta po drugim sobama odeljenja, gde širi optimizam kod pacijenata, koji bi joj mogli biti i unučići. Puna je duha i mentalno je izuzetno jaka žena. Želim joj dugo da se oslanja na novi kuk i oko sebe sakuplja "bele pčelice" - navodi dr Pavličić, pišu Novosti.

Baka Ljubica ima recept za dug život, a to je, kako sama kaže, srećna porodica. Uz ortopedski rekvizit uspešno pravi nove korake u svojoj 11. deceniji života!

- Opet sam prohodala - dodaje uz osmeh - Ne znam gde sam zapela, kada sam ušla u kupatilo i pokušala da upalim svetlo. E, tu mi je kuk "poginuo". Sada se, odlično osećam i zahvalna sam doktoru Pavličiću i osoblju Ortopedskog odeljenja. Nikada nisam klonula duhom, pa ni uoči operacije. Rekla sam mojima da ne dižu "zveku" oko toga i da ću im se brzo vratiti. I evo kao što vidite, sada samo čekam signal doktora da izađem iz bolnice na čist vazduh i uhvatim tutanj.

Ljubica Todorović je izrodila petoro dece, a život joj u poznim godinama ulepšava 12 unučadi i isto toliko praunučadi.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track