OVO JE CRNOGORSKI DŽO BAGERISTA: Ovako Bato Đurišić iz Berana kreće u rušenje Milovog režima!
Foto: Dan

Heroj Crne Gore

OVO JE CRNOGORSKI DŽO BAGERISTA: Ovako Bato Đurišić iz Berana kreće u rušenje Milovog režima!

Crna Gora -
Znam u kakvu igru ulazim, tim pre jer se nalazim pod stalnom prismotrom Milovih plaćenika i njegovih bezbednosnih službi, kaže Đurišić

BERANE - Odbornik koalicije „Zdravo Berane” Velimir Bato Đurišić saopštio je juče da će se sa svojim bagerom naći na čelu kolone koja će sutra iz Berana krenuti u Podgoricu na protest. On je istakao da će se na putu ka glavnom gradu i on i ljudi koji budu uz njega ponašati dostojanstveno, a nada se da će mu pripadnici policije omogućiti da se domogne Podgorice.

"Krećem bagerom za Podgoricu jer je to građevinska mašina koja simbolizuje otpor. Ne radim to da nekoga ugrozim i pokažem silu, već da i na taj način izrazim neslaganje sa vladajućim režimom koji je Crnu Goru pretvorio u zonu sumraka, a njene građane u sirotinju. Hoću da verujem da me policajci neće ometati u tome jer i oni treba da znaju da je došao kraj onima koji su posejali zlo seme na ovim prostorima", naglasio je Đurišić za podgorički Dan.

On je dodao da će bager parkirati na odgovarajućem mestu.

"Ubeđen sam da će se građani na protestima u Podgorici ponašati mirno, onako kako to i priliči civilizovanim ljudima koji imaju svoj ponos", naglasio je Đurišić.

On je kazao da je njegova bezbednost ugrožena nakon što je 9. marta u takozvanim mini-štabovima DPS-a na prepad zaplenio dokumentaciju koja svedoči da su aktivisti te parti­je na dan lokalnih izbora u Beranama glasačima delili novac.

Rekao je da ima saznanje da mu kriminalne organizaci­je u Crnoj Gori, predvođene čelnicima DPS-a, spremaju fizičku likvidaciju.

"Znam u kakvu igru ulazim, tim pre jer se nalazim pod stalnim prismotrom Milovih plaćenika i njegovih bezbednosnih službi. Ali, ako neko u ovom trenutku treba da bude žrtva za dobrobit Crne Gore, neka to bude Bato Đurišić. Ovog puta ništa nas neće pokolebati da se izborimo za bolju i časniju budućnost", poručio je Đurišić.

On je pozvao građane da u što većem broju dođu na mirne proteste i kažu stop krađama i kriminalu.

"I da su Milo Đukanović i njegova svita za ove dve i po decenije, umesto što su uništavali sve moguće vrednosti, Crnu Goru posipali zlatom, dojadili bi i Bogu i narodu. Zato, narode, izađi na ulice i svojom mirnoćom pokaži snagu. Kaži stop korupciji, kriminalu, izbornim krađama, lopovluku i kupovini ljudskih duša i otvori vrata za vedrije sutra", naglasio je Đurišić.

On je podsetio da se aktivistima DPS-a zakleo da će ih otkriti ukoliko primeti da na dan lokalnih izbora u Beranama glasačima dele pare. Đurišić je istakao da je svoje obećanje ispunio i da će dati puni doprinos da se tako nešto nikad više ne desi ni u jednom crnogorskom gradu.

(Dan / D.J.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track