HAOS NA DELOŽACIJI U ZAGREBU: Policajci rukama odnosili ljude iz živog zida, poslaniku pretili da će mu iščupati testise!
Foto: Printskrin/Facebook/Živi zid

BRUTALNO

HAOS NA DELOŽACIJI U ZAGREBU: Policajci rukama odnosili ljude iz živog zida, poslaniku pretili da će mu iščupati testise!

Hrvatska -

Aktivisti Živog zida pokušali su da spreče deložaciju porodice Štrok na zagrebačkom Črnomercu, ali policija je dovukla ogromno pojačanje i rasturila demonstrante.

Demonstranti su prilaz zgradi blokirali automobilima, a zatim i svojim telima - jednostavno su posedali ispred ulaza. To nije sprečilo mnogobrojne policajce da ih bukvalno na rukama odnose, a parkirane automobile sklanjao je Zagrebparking.

Tokom protesta nakratko su uhapšeni Ivan Vilibor Sinčić, predsednik Živog zida i poslanik u Hrvatskom saboru, kao i Branimir Bunjac, takođe poslanik Živog zida u Hrvatskom saboru. Njegova priča je šokantna.

"Sutra ću u Saboru tražiti odgovornost zapovednika Igora Jandrokovića, koji je mene, jednog saborskog poslanika stavio u krajnje ponižavajući položaj. Policajci su mi pretili da će mi iščupati testise. Jedan mi je stao na naočare, rekao sam da neću potpisati zapisnik dok ne napišu da su mi slomili naočare. Onda su došla četiri interventna policajca i rekla da to o naočarama povučem iz zapisnika", ispričao je Bunjac.

Živi zid je objavio i da su jutros uspeli da spreče deložaciju u Motovonu, ali ovu u Zagrebu nisu.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Foto: Printscreen Facebook/Živi zid

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track