BAKA ORGANIZOVALA OTMICU UNUKE: Upali u stan sa fantomkama i lažnim oružjem,a kada je policija saznala razlog bili su u ŠOKU
Foto: Shutterstock

neverovatno

BAKA ORGANIZOVALA OTMICU UNUKE: Upali u stan sa fantomkama i lažnim oružjem,a kada je policija saznala razlog bili su u ŠOKU

Hrvatska -

U Splitu je 75-godišnja penzionerka iz grada Sinja i još šestorica optuženih koji su učestvovali u otmici unuke, za koju kaže da je htela da spasi od droge i lošeg društva, osuđeni na uslovne kazne. Među njima je i policajka.

Baka je tražila od drugookrivljenog da uplaši njenu unuku nekom akcijom kako bi promenila način života i vratila se da živi sa njom, piše Dalmatinski portal.

Upali su joj u stan sa fantomkama, lažnim puškama i sojzerom

Prvog dana februara 2020. godine trojica optuženih upali su usred noći u iznajmljeni stan u Splitu sa fantomkama na glavama, replikama pištolja i elektrošokerima. U stanu je bio jedan optuženi, koji je obavestio o situaciji i pobrinuo se da ulazna vrata ostanu otvorena. Porodica je izvela unuku i njene drugarice iz stana.

Bili su nagurani u kombi koji je baka iznajmila. Iskrcali su ih u kamenolom kod Dicma i vezali im ruke. Plan je bio da ih „slučajno” spasu dvojica okrivljenih koji su se vozili automobilom ispred kombija, ali to se nije dogodilo jer je obezbeđenje kamenoloma pozvalo policiju.

Svi optuženi su priznali zločin. Baka je izjavila da je želela da odvoji unuku iz okruženja zavisnika od droge. Veruje da je uspela jer je „njena unuka danas sasvim druga osoba”. Od drugookrivljenog je tražila da je „na bilo koji način spase od zla, a ona je pristala i nije joj ništa platila za to“. Rekla joj je da će svu odgovornost preuzeti na sebe jer najviše krivi sebe.

Dobili su uslovne kazne

Drugookrivljena je potvrdila da je sve dogovorila sa tetkom, koja ju je zamolila za pomoć. Smislili su najveću glupost ne razmišljajući o posledicama, ali su samo hteli da pomognu, rekla je ona u svoju odbranu.

Policajac je potvrdio da drugookrivljenog poznaje dugo, pa je želela da joj pomogne. Rekli su joj da su devojke u stanu dilera koji je upravo izašao iz stana.

Najstrože je osuđena baka, na godinu dana uslovne kazne sa rokom provere od tri godine, dok su ostali dobili osam meseci uslovnih zatvora sa dve godine proveravanja. Sud nije našao posebno otežavajuće okolnosti, a prethodna nekažnjivost i priznanje okrivljenih su išli u korist okrivljenih.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

03:42

DETE NIKADA NIJE BILO TAMO, NE BI SE ODVAJALO OD MAJKE Gosti Usijanja bez dileme: Otmica se nije dogodila IZ OVOG RAZLOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja