VANJINA OTMICA JE PLANIRANA NEKOLIKO DANA RANIJE, A ONDA JE DOŠLO DO PREOKRETA? Prvoosumnjičeni dobio novac iz Švajcarske (VIDEO)
Foto: Printscreen/Društvene mreže, MUP Severne Makedonije

VANJINA OTMICA JE PLANIRANA NEKOLIKO DANA RANIJE, A ONDA JE DOŠLO DO PREOKRETA? Prvoosumnjičeni dobio novac iz Švajcarske (VIDEO)

Severna Makedonija -

U jučerašnjoj emisiji KOD otkriveno je da postojao dobro organizovan plan otmice 14-godišnje Vanje Đorčevske, u kojem je grupa koju predvodi Palevski imala strogu hijerarhiju.

U emisiji se navodi da su Vanjini otmičari, pre nego što su je oteli, već jednom prošli pored zgrade, i da su otmicu dugo planirali.

Našli su slepu tačku da ih ne uhvate kamere, pa su prethodno proučili rutu kojom treba da idu, ali i parking gde su čekali pravi trenutak da otmu Vanju.

Nakon što su oteli devojčicu, Vanju su odveli u podrum od kojeg je Palevski imao ključ, odnosno ranije je bio njegov. Tamo su Vanji bile vezane ruke i stopala, nakon čega je stavljena u vreću za spavanje.

Što se tiče "sitroena" Velešana Žežovskog, on se kretao unapred određenom trasom brzinom pešaka, simulirajući tako Vanjino kretanje do škole.

Kako se navodi u emisiji, prvi snimci dolaze iz obližnje menjačnice, a uzela ih je policija, prenosi "Faktor" .

Otmičari su hteli da sprovedu plan otmice Vanje 24. novembra (petak), ali su se predomislili jer je tog dana grad bio opkoljen policijom.

Prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo koje je potreslo Makedoniju, Ljupčo Palevski Palčo, dok je bežao iz Makedonije, i pre početka zvanične istrage, dobio je veliku sumu novca iz Švajcarske brzim transferom u Srbiju, otkriva KOD.

Palevski je uzeo novac i sa njim živeo nekoliko dana u Srbiji, pre nego što je preko Bugarske pobegao u Tursku, gde je uhapšen.

(Kurir.rs/Točka/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track