OGLASIO SE TODORIĆ: Izvinjavam se svima koji zbog mene trpe torturu!
Foto: Profimedia

OGLASIO SE TODORIĆ: Izvinjavam se svima koji zbog mene trpe torturu!

Hrvatska -

ZAGREB- Ivica Todorić oglasio se večeras na svom blogu nedugo nakon što mu je sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni pritvor i izvinio se svima koji zbog njega trpe torturu.

"Političkoj samovolji pravna je država odlukom o odbacivanju zahteva za određivanje pritvora za Agrokorove menadžere u prekjučerašnjoj predstavi stala na kraj. Izvinjavam se svim časnim ljudima koji su, zbog političkog progona mene, morali da prožive ovu sramotnu torturu", naveo je on.

Zbog svih njih, dodaje Todorić, neće prestati da se bori za istinu koja će "razobličiti ovu montiranu političku kampanju i sve njene aktere".

On tvrdi i da su hapšenja koja su dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali i ministri Božinović i Dalić i predsednik Sabora Jandroković, sada i pravno postala izrugivanje pravnoj državi i iskazivanje političke samovolje i nastavak političkog nasilja kako bi se prikrio vlastiti kriminal koji je doneo neustavni Lex Agrokor.

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odbio je večeras predlog tužiteljstva za pritvaranje svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor, te će oni biti pušteni na slobodu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track