OPSADA OPATOVCA: U četvrtak u Hrvatsku ušlo 8.500 izbeglica
Foto: Reuters/Marko Đurica

Kiša ubrzala registraciju

OPSADA OPATOVCA: U četvrtak u Hrvatsku ušlo 8.500 izbeglica

Hrvatska -
U privremenom prihvatilištu u Opatovcu smešteno je više od 3.000 osoba, koje su se tokom celog dana prevozile autobusima i vozom prema Mađarskoj

ZAGREB - Na područje Hrvatske u četvrtak je ušlo 8.500 izbeglica, dok je od početka krize u ovu zemlju ušlo gotovo 55 hiljada ljudi, saopštile su hrvatske vlasti, navodeći da u Hrvatsku preko graničnog prelaza Bajakovo i dalje ne mogu vozila sa srpskim registarskim oznakama, kao i da je zatvoren Tovarnik i još šest graničnih prelaza prema Srbiji.

U Opatovcu trenutno više od 3.ooo migranata, Foto: Reuters/Marko Đurica
U Opatovcu trenutno više od 3.ooo migranata, Foto: Reuters/Marko Đurica

Hrvatska televizija javlja da je u privremenom prihvatilištu za migrante u Opatovcu smešteno je više od 3.000 osoba, koje su se tokom celog dana prevozile autobusima i vozom prema Mađarskoj. Za sada nema zvaničnih izveštaja koliko je izbeglica stiglo tokom noći između četvrtka i petka, a očekuje se da bi danas moglo da stigne oko 10 hiljada.

Najveći broj izbeglica stiže preko Bapske, pored Iloka, ali se, s druge strane, pojačava i ruta preko Tovarnika. Oni se smeštaju u Opatovcu, a zatim organizovano odvoze prema mađarskoj granici. Kiša je ubrzala postupak registracije, a od četvrtka, kako bi se izbegle gužve i utvrdio raspored odlaska, prema vremenu dolaska dobijaju narukvice.

Foto: AP
Foto: AP

Prednost imaju deca, žene, stariji i bolesni. Posebne narukvice dobijaju članovi istih porodica. Prema izveštaju Hrvatskog autokluba, u Hrvatsku preko graničnog prelaza Bajakovo i dalje ne mogu vozila sa srpskim registarskim oznakama. Zatvoren je i granični prelaz Tovarnik i još šest prelaza prema Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track