LIČNA DRAMA IVE SANADERA: Brak se raspada, ćerka živi od horoskopa, majku nije video 3 godine!
Foto: AP

Oslanja se na mali krug prijatelja

LIČNA DRAMA IVE SANADERA: Brak se raspada, ćerka živi od horoskopa, majku nije video 3 godine!

Hrvatska -
Najveća želja mu je da ode u Split, gde će napokon nakon nekoliko godina videti majku

ZAGREB - Ivo Sanader još neće iz Remetinca. Kuća njegova advokata Gorana Suića vredna oko 1.200.000 evra i deo kuće Mirjane Sanader koji nije pod blokadom ponuđeni su sudu kao jamstvo da bivši premijer neće da pobegne.

Ipak, jedan deo dokumentacije je nedostajao, pa sudsko veće tek treba da olduči o jamstvu od 1.650.000 evra. Za o vreme, Sanaderu je, kako pišu hrvatski mediji, uništeno skoro sve za što se borio u životu. Porodica mu se razišla “kao rakova deca”.

Sa suprugom Mirjanom odnosi su mu, kažu upućeni, zahladneli. Ona ga je u zatvoru retko posećivala. Ćerke vode svoj život. Sanader je u zatvoru izgubio i zdravlje - dobio je šećernu bolest. Prezren je čovek. Osim toga, godine koje su pred njim neće biti lake. U predmetu Fimi media on nije oslobođen - suđenje je vraćeno na početak.

Uz Sanadera je ostalo malo prijatelja. Najodaniji mu je Jerko Rošin, čovek koji ga bezinteresno obožava i nikad nije doveo u pitanje tvrdu lojalnost. Tu je i Luka Bebić, neretvanski Konfucije, mudrijaš koji kotira kao izvrstan Sanaderov prijatelj. On je za Sanadera založio vikendicu, a zauzvrat dobio reputaciju čoveka koji se ne odriče druga u nevolji.

Ćerka Petra živi u Americi gde već dugo pokušava da postane filmska zvezda. Odigrala je glavnu ulogu u filmu “Ubistvo je moje zanimanje”. Peva, svira, pleše, mačuje. Uz materinji hrvatski, govori engleski, nemački i francuski jezik.

Čekajući ulogu života, Petra se okrenula modelingu i reklamiranju arapskog nakita, a navodno izrađuje i horoskope. Sa 179 centimetara i 54,4 kilograma pokušava da osvoji Ameriku.

Ćerka Bruna je na specijalizaciji u Nemačkoj i ona i majka Mirjana žive od svog rada. Nije poznato kakva je sudbina zatekla kolekciju skupih Sanaderovih satova, a nitko ne zna ni ima li Sanader još računa u stranim državama.

Nakon izlaska na slobodu verovatno će prvo pokušati da "polepi krhotine privatnog života", piše hrvatski portal 24sata.hr.

Najveća želja mu je da ode u Split, gde će napokon nakon nekoliko godina videti majku. Majku Ivanku poslednji put video je početkom 2012. kad je bila bolesna. Ovog puta kod majke bi se trebalo da se zadrži malo duže, a potom bi mogao da ode do brata Flavija u Švajcarsku, gde bi bio anoniman i slobodan, bez pritiska.

Njemu je Švajcarska najbolje rešenje i odande može pomalo, medijskim istupima, da vraća ugled u društvu. S obzirom da ga u Zagrebu čeka prazna kuća jer je ćerka Petra u SAD-u, Bruna u Nemačkoj, a supruga se nije pokazala posetama u zatvoru, boravak kod brata će mu sigurno goditi - objašnjava izvor upućen u porodične odnose Sanaderovih.

(24 sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja