ČISTKA U MAKEDONSKOM MUP-U: Suspendovani policajci zbog učešća u neredima u Sobranju
Foto: Reuter 27.04.2017.

Nisu intervenisali

ČISTKA U MAKEDONSKOM MUP-U: Suspendovani policajci zbog učešća u neredima u Sobranju

Severna Makedonija -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije potvrdilo je danas da je pet policajaca susupendovano jer su bili uključeni u nasilne proteste u makedonskom parlamentu 27. aprila.

Prema nezvaničnim informacijama, ti policajci su privremeno udaljeni sa radnih mesta, jer je Unutrašnja kontrola MUP utvrdila da nisu intervenisali kada je nekoliko poslanika VMRO DPMNE otvorilo glavna vrata Sobranja da bi ušli demonstranti.

Svih pet suspendovanih su zaposleni u Sektoru MUP za obezbeđenje.

Portal Nova TV objavio je da je suspendovan još jedan, šesti policajac sa obrazloženjem da je sprečio službeno lice u obavljanju dužnosti, odnosno on je, prema informacijama tog portala, napao kolegu iz MUP koji je po službenoj dužnosti obezbedjivao bivšeg ministra policije i visokog funkcionera SDSM Olivera Spasovskog.

Tokom nasilnog upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje Makedonije, nakon što je parlamentarna većina oko suparničkog SDSM izabrala Talata Džaferija za predsednika parlmenta, 27. aprila, povređeno je više poslanika parlamentarne većine, među kojima i lideri Alijanse za Albance Zijadin Sela i SDSM Zoran Zaev, kao i nekoliko novinara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo sa Zoranom Zaevim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track