ISLAMSKA ZAJEDNICA U MAKEDONIJI: Osuđujemo terorizam u ime vere kao crnu kugu
Foto: Reuters

Posle hapšenja

ISLAMSKA ZAJEDNICA U MAKEDONIJI: Osuđujemo terorizam u ime vere kao crnu kugu

Severna Makedonija -
U akciji "Ćelija" uhapšeno je devet osoba osumnjičenih za učešće u džihadu, među njima i imam Tutunsuz džamije u Skoplju Redžep Memiši

SKOPLJE - Islamska verska zajednica (IVZ) u Makedoniji osudila je "svaku formu nasilja" i istakla da terorizam u ime religije tretira kao "crnu kugu" posle velike policijske akcije u više gradova.

"Terorizam nikada nije bio dobrodošao u naše redove, zato što smatramo da je terorizam kulminacija kriminala, još u većoj meri ako se to radi u ime religije. Mi smo to uvek tretirali kao 'crnu kugu'", navela je IVZ Makedonije. Ona je od suda zatražila i transparentnost u krivičnom procesu protiv osumnjičenih za učešće na stranim ratištima u Siriji i Iraku kao i za vrbovanje makedonskih državljana da se bore na tim ratištima.

U akciji "Ćelija" uhapšeno je devet osoba od ukupno 36 koliko ih je obuhvaćeno krivičnom prijavom za "učešće u stranim vojskama, policiji, paravojnim i parapolicijskim formacijama".

Među uhapšenima je i imam Tutunsuz džamije u Skoplju Redžep Memiši, koji se sumnjiči da je bio na vrhu "Ćelije" koja je angažovala makedonske državljane za strane vojske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track