ZVEZDINA UTAKMICA DECENIJE: Arsenal pada u grotlu Marakane! (19)
Foto: Dado Đilas

LIGA EVROPE

ZVEZDINA UTAKMICA DECENIJE: Arsenal pada u grotlu Marakane! (19)

Fudbal -

Čuveni Arsen Venger nas neće potceniti, čeka ih vruća atmosfera, a mi ćemo dati sve od sebe da im se suprotstavimo, poručio trener crveno-belih Vladan Milojević

Fudbaleri Crvene zvezde spremni su da naprave veliku senzaciju i pokažu zube velikom Arsenalu u trećem kolu Lige Evrope.

Tihi optimizam provejava u redovima crveno-belih pred večerašnju utakmicu (19.00) na stadionu „Rajko Mitić“. Trener Vladan Milojević ne daje bombastične izjave, poslovično je oprezan, ali s velikim ponosom ističe da veruje u svoje momke:

- Očekujemo spektakl, dolazi nam jedna od najboljih svetskih ekipa, iz prvenstva koje je po meni najbolje u Evropi. Nikad ništa nismo obećavali. Daćemo sve od sebe i videćemo kakav će biti rezultat. Gledaćemo da im se suprotstavimo na najbolji mogući način. Nismo se posebno spremali i nema potrebe jer imam apsolutno poverenje u igrače.

foto: Profimedia

Na pitanje Kurira da li misli da je Arsen Venger potcenio Crvenu zvezdu, pošto u Beograd dovodi rezervni sastav, Milojević kaže:

- Ne mislim da nas Arsen Venger potcenjuje. Arsenal to ne radi, imaju svoju filozofiju, to je ekipa s mnogo takmičenja, velikim fondom igrača i normalno je da razigravaju one koji manje igraju. Kakav god da Venger izvede tim, biće to jak sastav. Čeka ih vrela atmosfera, ali koliko će im to praviti problem, ne znam. Voleo bih!

Na konstataciju da je gol Dušana Savića protiv Arsenala 1978. jedan od najlepših u klupskoj istoriji i pitanje da li je uvežbavana ta akcija, Milojević je uz osmeh odgovorio:

- Nismo uvežbavali... Ako ga je tata dao, neka ga da i sin. Ima šanse... Ta generacija zaslužuje veliko poštovanje za sve što je uradila. Zdravo razmišljanje

MILIJAŠ: NEĆU BOD, HOĆU SVA TRI!

Trenera Vladana Milojevića i Nenada Milijaša pitali su da li bi danas, da im neko ponudi, prihvatili remi protiv Arsenala. Milojević je pustio Milijaša da odgovori:

- Ne bih pristao na bod, iako bi nam mnogo značio! Ne opterećujemo se time. Igramo na svom stadionu, motiv je prevelik i većina igrača ne bi prihvatila remi. Ne treba nam uzimati šansu i nadu!

Posle toga Vladan Milojević se obratio novinarima i ponosno rekao da je zbog takvog razmišljanja svojih igrača pustio Milijaša da prvi odgovori.

foto: Kurir

Trojica povređena

KANGA IGRA

Crvena zvezda neće moći da računa na povređene Nemanju Milića, Rikardinja i Abrahama Frimponga.

- Kanga je bitan, kao i svaki drugi igrač. Vuče povredu od Kelna i videćemo posle treninga hoće li igrati - rekao je Milojević.

Da ih pratimo

DELIJE DOBILE UTAKMICU

Navijači Crvene zvezde ispuniće stadion, pošto su karte rasprodate dva dana pre utakmice.

- Poruka za Delije je da je stadion rasprodat! I da imamo još jedan, i on bi bio rasprodat. Što se njih tiče, oni su već dobili utakmicu. Mi idemo da ih pratimo - poručio je Milojević.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Profimedia, Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! „A u Londonu muk“ i „Boj na Kosovu“ ili utakmice Lige Evrope?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track