SVI ZA MUSLINA: Danas Dan D za selektora Srbije
Foto: Fonet

RASPLET

SVI ZA MUSLINA: Danas Dan D za selektora Srbije

Fudbal -

Pred sastanak predsednika FSS Slaviše Kokeze i trenera stručnjaci i javnost stali na stranu čoveka koji je „orlove” odveo na Mundijal

Da li će Slavoljub Muslin ostati na klupi „orlova“, pitanje je koje će danas biti razrešeno na sastanku selektora i predsednika FSS Slaviše Kokeze, koji uporno forsira priču o njegovoj smeni.

Da Kokeza kojim slučajem sluša struku, pa i reprezentativce, bilo bi mu jasno koliko je namera da se smeni čovek koji je Srbiju konačno odveo na Mundijal van pameti. S tim se slaže i iskusni stručnjak Milovan Rajević, trenutno selektor Tajlanda.

- Čudno je ovo što se dešava oko selektora. Samo da vas podsetim da je ista priča bila i sa Ivicom Osimom, vršili su pritisak na njega da podnese ostavku jer nije hteo da ubacuje u tim Dejana Savićevića, a on je bio peti u Italiji i ostvario jedan od najboljih rezultata u istoriji jugoslovenskog fudbala. Smatram da Slavoljub Muslin treba da vodi Srbiju u Rusiju. On nas je odveo tamo i prirodno je da bude tamo. Stvarno ne znam zašto se pokrenula ta tema - poručio je Rajevac.

foto: Reuters

Iznenađen je i legendarni jugoslovenski fudbaler Ivan Gudelj, kome je neshvatljivo da se razmišlja o Muslinovom odlasku.

- Da li je moguće da će zameniti Muslina? Smešno! To mi je toliko nepojmljivo da ne verujem u takav rasplet. Plasman na SP nije samo dobar rezultat već on znači milionsku zaradu i promociju države u svetu. Zbog toga čestitam ljudima u srpskom fudbalu, a posebno Muslinu i njegovom stručnom štabu na velikom uspehu - priča Gudelj.

foto: Saša Pavlić

Uvek na strani trenera

TUMBAKOVIĆ: MUSLINOV REZULTAT SE MORA POŠTOVATI

Selektor Crne Gore, nekadašnji trofejni trener Partizana Ljubiša Tumbaković takođe nema dilemu.

foto: Saša Pavlić

- Staću uvek na stranu trenera. To što je napravio Muslin je za poštovanje. Ako postoji neki problem u Savezu, onda treba da se reši tako da se to ne oseti, kako bi se selekcija što bolje pripremila za Mundijal. Rezultati su na njegovoj strani - istakao je Tumbaković.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Reuters, Fonet, Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li će se "srpski penali" obiti o glavu Zvezdi i Partizanu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track