BIDGOŠĆ ISPUNIO OČEKIVANJA: Tomislav Sivić zadovoljan uslovima koji ih čekaju na Evropskom prvenstvu
Foto: Fonet

Takmičenje može da počne

BIDGOŠĆ ISPUNIO OČEKIVANJA: Tomislav Sivić zadovoljan uslovima koji ih čekaju na Evropskom prvenstvu

Fudbal -

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zadovoljna je uslovima koje će mlada fudbalska reprezentacija imati u Bidgošću, gde će igrati utakmice Evropskog prvenstva 2017. godine.

Evropsko prvenstvo za mlade fudbalere igra se naredne godine od 16. do 30. juna u Poljskoj, a Srbija će igrati u Grupi B sa Španijom, Portugalom i Makedonijom.

Sve utakmice u grupi Srbija će igrati na stadionu u Bidgošću, koji je 450 kilometara udaljen od Krakova. To je stadion fudbalskog kluba Zaviša, koji praktično nema seniorski sastav, pošto je odlukom FS Poljske prebačen u amaterski rang takmičenja.

"Kada nam je domaćin rekao gde se sve nalazi, odnosno o kojem rangu se radi, mislim na klub i stadion, bili smo malo skeptični. Uslovi su, ipak, fenomenalni, teren, svlačionice, kao i pomoćni teren, ali i prateći objekti za rehabilitaciju, sve je na svom mestu", rekao je selektor Tomislav Sivić.

On je dodao da je teren veliki, ali da je travnata podloga dobra.

"Prvi utisak je pozitivan i mislim da ćemo ovde imati dobre uslove za takmičenje", naveo je Sivić.

Stadion u Bidgošću bio je u centru evropske fudbalske javnosti 2011. godine kada su tokom finala Kupa navijači Legije i Leha izazvali velike incidente, napali policiju i redare, uništavali inventar na stadionu, a uhapšeno je više od 1.000 huligana.

Mlada reprezentacija Srbije će pre Evropskog prvenstva odigrati prijateljske utakmice sa aktuelnim prvakom Evrope Švedskom i Češkom, a termini su 24. i 28. mart.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track