BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezdo, zgazi ih sve (20.30)
Foto: Fonet, Saša Pavlić

Srpski šampion večeras protiv Ludogoreca

BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezdo, zgazi ih sve (20.30)

Fudbal -

Crveno-beli dočekuju Ludogorec u revanšu kvalifikacija, rezultat prvog meča (2:2) i pune tribine Marakane daju veliku šansu timu Miodraga Božovića

Utakmica sezone, godine, pa i decenije za Crvenu zvezdu! U revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona prvak Srbije dočekuje Ludogorec na rasprodatoj Marakani. Prvi meč u Bugarskoj završen je bez pobednika - 2:2.Bitka za minimum pet miliona evra, za plasman u plej-of za LŠ! Bitka za 50.000 navijača na stadionu i još nekoliko miliona pored televizora. Bitka da se Crvena zvezda vrati na mapu evropskog fudbala! Večeras od 20.30 (Sport klub 1) crveno-beli završavaju „rat“ sa Ludogorecom. EuforijaU Razgradu je bilo 2:2, pa će naš tim obezbediti plasman u sledeću fazu i sa nerešenim rezultatom (0:0, 1:1).Euforija koja se stvorila pred utakmicu dovoljno govori koliko su se zvezdaši uželeli važnih evropskih iskušenja.- Jedva prođoh ispred stadiona od gužve. Svi samo pričaju o utakmici. Atmosfera je kao da će biti smak sveta - nasmejao je sve prisutne na konferenciji uoči meča Miodrag Božović, trener Zvezde.Na pobeduMeč decenije, predznak koji nosi utakmica, nije baš po volji iskusnog stručnjaka.- Godinu dana smo se borili da dođemo do ovakvog meča i naravno da smo zadovoljni zbog toga. Ne bih ovo proglašavao mečom decenije jer će klub nastaviti da postoji i ako ispadnemo. Naravno, daćemo sve od sebe da prođemo dalje. Igraćemo kao i uvek na pobedu, a do toga možemo do dođemo na više načina. Bitno nam je samo da prođemo u sledeću fazu.Ne razmišljaju u taboru srpskog kluba o eventualnim produžecima ili penalima.- Moje ekipe nikada ne vežbaju penale. Uostalom, oni se šutiraju glavom, a ne nogom.Taktička postavka Miodraga Božovića u prvom meču bila je pun pogodak. Pred revanš utakmicu poteglo se i pitanje iznenađenja za kojim treneri mogu večeras da posegnu.- Ne volim nešto ta iznenađenja. A nadam se da će oni biti neprijatno iznenađeni na kraju meča - uz osmeh će popularni Grof.

Ni igla da padneMARAKANA RASPRODATA!Bugarski tim čeka pakao na Marakani! Do juče pre podne za meč Crvena zvezda - Ludogorec u prodaji ostalo je još samo 3.000 dragocenih komada hartije. I to je kasnije brzo razgrabljeno, tako da večeras na najvećem srpskom stadionu neće biti praznih stolica.Zanimljivo, iz tabora Zvezde upozorili su navijače da neće biti dozvoljeno da sede na prolazima na istočnoj i zapadnoj tribini. Strogi propisi UEFA nalažu crveno-belima da prolazi budu zaista prolazi, a ne mesta na kojima sede navijači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track