CRNO-BELI TUŽNI I PONOSNI: Milinković smatra da je Partizan pregazio BATE u drugom poluvremenu
Foto: Reuters

Okreću se Ligi Evrope

CRNO-BELI TUŽNI I PONOSNI: Milinković smatra da je Partizan pregazio BATE u drugom poluvremenu

Fudbal -
Svi u taboru srpskog šampiona žale za propuštenom šansom, ali veruju da i u manje važnom evropskom takmičenju mogu mnogo

Tužni jer neće igrati u Ligi šampiona, ali uvereni da će igrati važnu ulogu u Ligi Evrope, to je opšte mišljenje u taboru Partizana posle neuspeha u dvomeču sa BATE Borisovim.

"“Nedostajao nam je jedan gol da se plasiramo u Ligu šampiona. Kada sve sagledamo iz dva meča, on je mogao da bude tu. Nismo uspeli, nijanse su odlučivale, ali smo na početku podlegli pritisku i primili gol. Mogli smo brzo da izjednačimo, nismo uspeli i malo je nedostajalo za još jedan veliki preokret za Ligu šampiona. Pregazili smo BATE u drugom poluvremenu"”, rekao je trener Partizana Zoran Milinković.

On je dodao da je ekipa pokazala da poseduje veliki potencijal i da će ovo biti nova pouka.

"“Želeli smo Ligu šampiona svim srcem, pobedili četvrti put u Evropi ove sezone, ali ostaje nam Liga Evrope. Ponosan sam na igrače, to je život i moramo da se izborimo sa ovom situacijom", poručio je šef stručnog štaba crno-belih.

Milinković je dodao da žali zbog povrede Valerija Božinova, koji je zamenjen na startu meča Ivanom Šaponjićem.

"“Bio je vrlo motivisan i nadahnut. Ušao je dobro u meč, ali nažalost nismo imali sreće"”, naveo je Milinković i izrazio nadu da će Partizan nastaviti sa pobedama u Ligi Evrope:

"“MIslim da će ova generacija imati zapaženu ulogu u grupnoj fazi Lige Evrope, da će igrati sa ogromnom voljom. Želimo pobede i bodove, što ranije nije bio slučaj. Nemamo ništa protiv da igramo protiv najatraktivnijih i najjačih ekipa", zaključio je Milinković.

Nadu crno-belima da mogu do podviga u 74. minutu vratio je Nemanja Petrović, posle čijeg centaršuta je Žavnerčik pogodio svoju mrežu za 1:1.

"Slabije smo odigrali prvo poluvreme, u drugom smo krenuli na sve ili ništa. Bili smo priterani u ćošak i krenuli smo u napad. Da smo ranije dali prvi gol, dali bismo i treći. Ostaje žal za Ligom špampiona, ali tu je Liga Evrope. Uzeli smo novac, što je važno. Mogli smo u Ligu šampiona, ali Liga Evrope je realnost", ocenio je Nemanja Petrović.

Nadovezao se golman Živko Živković:

"Ostaje žal, nedostajao nam je jedan gol. Prvo poluvreme je moglo bolje, ali oni su se branili i igrali na kontre i polukontre. Šest tmečeva u Evropi, jedan poraz i četiri pobede. To je OK. Nismo slučajno ovde gde smo. Odigrali smo na visokom nivou. Tek ćemo pokazati naš kvalitet u Ligi Evrope. Dali smo maksimum, ovo je Evropa, potpuno drugačije od domaćih takmičenja. Mi ovde kaznimo Borac, nas kazne u Evropi. Puno smo grešili na startu, ali ulog je bio veliki. Ovo je veliko iskustvo".

Darko Brašanac je bio posebno utučen:

"Teško mi je ovo palo, ali eto još šest utakmica u Ligi Evrope je neka uteha. Crveni karton Jevtovića u Borisovu je mnogo uticao na konačan ishod, ali šta da se radi".

Andrija Živković se osvrnuo na šansu iz prvog poluvremena:

"Mislio sam da će Mladenović da udari loptu, nisam je video na vreme i nisam lepo šutnuo", rekao je Živković i dodao:

"Nismo imali sreće da damo treći gol. Nismo preokrenuli na vreme".

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić je najavio da će Živkoviću biti ponuđeno milion evra godišnje u slučaju ulaska u Ligu šampiona.

"Nema potrebe pričati o mom statusu. Ostajem do januara i to je to", zaključio je Andrija Živković.

Trener BATE Borisova Aleksadar Jermakovič nije sačekao novinare posle utakmice.

"Ono što je večeras najvažnije jeste rezultat, odnosno plasman u Ligu šampiona, bez obzira na to što je Partizan pobedio", bilo je sve što je Jermakovič poručio nakon utakmice.

Portarol beloruskog kluba je potom upitao da li ima pitanja, ali ih nije bilo jer nije bilo novinara u pres sali. Novinarima koji izveštavaju sa stadiona Partizana potrebno je mnogo vremena da dođu u pres centar jer ih put vodi preko istočne tribine kroz navijače. Treneru beloruske ekipe Jermakoviču to izgleda niko nije objasnio, pa se on pokupio i otišao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track