FUTSAL: Crna Gora testira Srbiju pred baraž za Evro
Foto: FSS

Prijateljski mečevi

FUTSAL: Crna Gora testira Srbiju pred baraž za Evro

Fudbal -

Reprezentacije Srbije i Crne Gore u futsalu odigraće dve prijateljske utakmice, 17. maja u beogradskoj Hali Šumice (18h) i 18. maja u Vrbasu (19h).

Biće to pripremni dueli pred naše dve utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje će, u februaru 2018, biti održano u Sloveniji.

Žreb baraža zakazan je za 6. jul, a potom će uslediti i dvomeč u terminu 10/24. septembar.

"Nastupićemo u izmenjenom sastavu. Imaćemo priliku da vidimo igrače iz domaće lige, mlade i perspektivne, koji treba da dopune najbolju selekciju i predstavljaju okosnicu tima za budućnost. Akcenat stavljamo na selekciju i šansu, koju će dobiti svi pozvani igrači. Naravno, biće nam drago da se publika, i u Beogradu i u Vrbasu, odazove u velikom broju, jer sve je lepše i lakše sa navijačima", najavljuje Goran Ivančić, selektor futsal reprezentacije Srbije.

Marko Pršić je jedan od iskusnijih igrača i zato se od njega očekuje da bude predvodnik u mečevima protiv Crne Gore.

"Mi bi trebalo da opravdamo četvrtu poziciju u Evropi. Dakle, uvek moramo da igramo na pobedu, to je naša obaveza", rekao je Pršić.

foto: FSS
foto: FSS

Gosti iz Crne Gore znaju šta i ko ih čeka na beogradskom i vršačkom parketu.

"Svesni smo našeg kvaliteta i kvaliteta Srbije. Izuzetno nam je drago što ćemo se uporodeti sa jednom od najboljih selekcija, sa igračima koje dobro poznajemo. Doduše, i Srbija neće biti kompletna, ali znam kakav se futsal igra kod vas, kakva vam je liga i zato ne sumnjam da ćemo se nameriti na odličnu reprezentaciju", iskren je Stevo Ljesar, selektor Crne Gore.

Igor Asanović, golman Crne Gore, takođe ističe snagu rivala, ali i potencijal svojih saigrača.

"Hoćemo da se nadigravamo, da pariramo koliko budemo mogli i pokažemo kako se bori za reprezentativni dres. To su naši planovi i motivi za oba meča protiv Srbije", jasan je Asanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track