MEDIJI U HRVATSKOJ: Ponovo se stidimo pred Evropom

Reakcija

MEDIJI U HRVATSKOJ: Ponovo se stidimo pred Evropom

Fudbal -
U svim tekstovima ističe se da su huligani sa tribina pokvarili dobru utakmicu izabranika selektora Nika Kovača

Prekid fudbalske utakmice između Italije i Hrvatske na „San Siru“ zbog bakljade hrvatskih navijača našao se u centru pažnje svih medija u susednoj zemlji.

Hrvatski navijači dva puta su prekinuli meč, a takođe su napravili i novi fašistički eksces. “San Sirom” je odjekivalo „Za dom spremni“ i „Ajmo ustaše“, uz veliku zastavu sa slovom U, što je oznaka ustaša.

Do prvog prekida meča došlo je u prvom poluvremenu, posle izjednačujućeg pogotkaa, potom se to ponovilo u 72. minutu, kada je sudija povukao igrače, a policija krenula u obračun sa huliganima. Pošto je ispražnen deo tribine sa gostima, utakmica je nastavljena, a završena je rezultatom 1:1.Ovi incidenti našli su se i na meti hrvatskih medija. Tako naslovnu stranu portala “Jutarnji” krasi naslov “Bakljada i tuča navijača pokvarili odličnu igru Vatrenih u Milanu!”

Sličan naslov je i na portalu “Indeks” – “Hrvatska uzela bod protiv Italije, ali se kući vraća osramoćena”.Portal “Večernji” donosi dva naslova koja osuđuju gest Hrvata. Prvi je “Hrvatska odigrala odlično na San Siru, ali je divljaštvo na tribinama zasenilo utakmicu”,dok je drugi izjava Nika Kovača “Ispričao sam se Italijanima, sram me je i stid”.

Pored svega ovoga, prisutne su i izjave fudbalera i čelnika Hrvatskog fudbalskog saveza u kome se izražava zahvalnost glavnom sudiji Bjornu Kujpersu, koji je mogao daprekine utakmicu skroz, ali je izašao u susret igračima Hrvatske. S obzirom da ovo nije prvi incident Hrvata u ovim kvalifikacijama (već su divljali u Bugarskoj), kazna UEFA će sigurno biti rigorozna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track