(VIDEO) GROBARI GA I DANAS OBOŽAVAJU: Bio je miljenik DELIJA, a onda je 'bombom' SRUŠIO Zvezdu
Foto: Profimedia

Kleo u crno-belim srcima

(VIDEO) GROBARI GA I DANAS OBOŽAVAJU: Bio je miljenik DELIJA, a onda je 'bombom' SRUŠIO Zvezdu

Fudbal -

Na današnji dan 2012. godine po 137. put sastali su se Crvena zvezda i Partizan, a u epicentru zbivanja bio je Kleverson Kordova Kleo, kome je to bio prvi 'derbi' od kako je prmenio boje kluba.

Crvena zvezda i Partizan 137. večiti derbi odigrali su na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, a reflektori navijačkog zanimanja bili su usmereni ka jednom Brazilcu - Kleversonu Kordovi Kleu.

Igrač koji je bio miljenik Delij, u tom trenutku predstavljao je najveću opasnost za Zvezdu.

So na ranu dosuo im je na svom povratku na Marakanu, kada je "bombom" doneo Partizanu trijumf u 137. večitom derbiju.

Tom duelu prethodilo je buđenje crveno-belih posle najlošije sezone u istoriji kluba, a Zvezda je imala četiri boda više od svog najvećeg rivala na čelu tabele.

Zbog jakih padavina, na stadionu je bilo samo 30.000 navijača, a malo je falilo da Srđa Knežević bude tragičar tog derbija. Za 48 minuta je zaradio dve javne opomene, postigao je i autogol za izjednačenje Zvezde posle vođstva crno-belih, posle vođstva svog tima preko Lamina Dijare.

Da Knežević ne bude potpuni negativac, postarao se Kleo, koji je maestralno nadmudrio defanzivce Zvezde i savladao Sašu Stamenkovića. Crveno-beli su od tada srljali i nisu uspeli da uzvrate udarac, ali su njihovi navijači uspeli da isprovociraju suparnike da zapale južnu tribinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track