ŽIVKO ŽIVKOVIĆ GOLMAN PARTIZANA : Ženim se kao šampion Srbije!
Foto: Saša Pavlić

Intervju

ŽIVKO ŽIVKOVIĆ GOLMAN PARTIZANA : Ženim se kao šampion Srbije!

Fudbal -
Uspeh Golman Partizana najzaslužniji za osvajanje prvog mesta u JSL, a u septembru će imati novi razlog za slavlje

Golmani imaju to prokletstvo da se o njima priča uglavnom u lošem kontekstu, ali je čuvar mreže Partizana Živko Živković ovog proleća zaslužio da se prekrši to pravilo, jer je možda i najzaslužniji što su crno-beli osvojili 26. titulu.Čuvar mreže kluba iz Humske u razgovoru za Kurir ne želi sebe da stavlja u prvi plan, već ističe da su mu saigrači učinili veliku čast što će u septembru imati priliku da se oženi kao šampion Srbije.Slažeš se s konstatacijom da su tvoje odbrane vratile titulu u Humsku?- Posao mi je da čuvam gol, to treniram svaki dan i drago mi je kad su drugi zadovoljni. Ipak, fudbal je kolektivna igra i naravno da su svi drugi saigrači podjednako zaslužni za sve utakmice na kojima nismo primili golove - kaže Živković.Ne možeš da porekneš da braniš u životnoj formi?- Ovo je definitivno moja godina. S Partizanom sam osvojio titulu, nadam se da ću i duplu krunu, a u septembru se ženim verenicom Jelenom. Svadba je zakazana za 6. septembar jer je tog dana pauza u prvenstvu.

A ako dođe poziv za reprezentaciju?- Lako ću onda pomeriti svadbu. Igranje za nacionalni tim je najveća čast jednog sportiste i moj krajnji cilj. Nastupao sam za sve mlađe selekcije, ali ne i za seniorsku. Golmani su kao vino, što stariji - to bolji, a ja imam tek 26 godina i verujem da ću ostvariti san.I u Partizanu si dugo čekao?- Životni moto mi je „strpljen spasen“. Nije lako kad svuda idete s ekipom a sve vreme ste na klupi. Ipak, radio sam naporno jer morate da budete spremni kad dođe vaših pet minuta - kaže Živković.

Nema mrdanjaOSTAJEM U PARTIZANUOvog leta ti ističe ugovor, kakvi su ti dalji planovi?- Svi planovi su mi vezani isključivo za Partizan. Istina je da mi ističe ugovor, ali već sam razgovarao s ljudima iz kluba i praktično smo se dogovorili o produžetku saradnje. Ostale su sitnice i ne sumnjam da ću i naredne sezone nositi dres kluba u kojem sam od 2004.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track