ZVEZDA NAŠLA SPORTSKOG DIREKTORA: Vlada Stošić dolazi na pregovore
Foto: Profimedia

Rešenje na pomolu

ZVEZDA NAŠLA SPORTSKOG DIREKTORA: Vlada Stošić dolazi na pregovore

Fudbal -
Član zlatne generacije iz Barija i Tokija idealan je izbor za finansijski posrnule crveno-bele jer je sličnu situaciju prošao u Betisu

Zvezdan Terzić želi da na mestu sportskog direktora Crvene zvezde vidi Vladu Stošića (50). U slučaju da nekadašnji osvajač trofeja iz Barija i Tokija pristane da se iz Sevilje vrati u Beograd, on bi trebalo da pronađe i trenera.Sastanak u Beogradu- Vlada Stošić sledeće nedelje dolazi na pregovore u Beograd. Pričaće sa Terzićem. Bio bi idealno rešenje jer ono što ga čeka u Crvenoj zvezdi već je prošao u Betisu. Uspeo je da stabilizuje ekipu sa finansijskim problemima kojoj je pretilo gašenje mudrim i dobrim odlukama kada je reč o dolascima i odlascima igrača. Nije se plašio da uzme vruć krompir u ruke jer je dobio odrešene ruke u stvaranju igračkog kadra. Imao je skroman budžet, iz kojeg je izvukao maksimum - tvrdi izvor Kurira i dodaje:- Betis je uspeo da se stabilizuje. Bez obzira na to što je trenutno nije u Primeri, klub je bio u Ligi Evrope na zdravim osnovama koje je uspostavio baš Stošić. Trenutno su prvi u Segundi i sigurno će naredne godine igrati u elitnom rangu.Moderni fudbaleriU jednom ranijem razgovoru Stošić je otkrio kako traži fudbalere:- Moja koncepcija su brzi igrači po bokovima, talentovani u sredini, gol-majstori i iskusni u odbrani. Cela koncepcija se zasniva na brzoj, tačnoj i što prostijoj igri, čiji je cilj osvajati prostor munjevito i dolaziti u šanse za gol.

Pare nisu problem... Miodrag Božović
Pare nisu problem... Miodrag Božović

IZBOR Crnogorski stručnjak ima bolove u leđima ZDRAVLJE KOČI BOŽOVIĆAZasad prvi izbor uprave crveno-belih je Miodrag Božović, ali on posle odlaska iz Moskve ima zdravstvenih problema i želi šestomesečni odmor. Njega očekuje još jedna runda pregovora sa Zvezdanom Terzićem, mada su male šanse da preuzme crveno-bele. Nije isključeno ni da imenovanje trenera sačeka odluku Vlade Stošića, te da novi stručnjak bude njegov izbor po povratku u Crvenu zvezdu. Odranije se zna da Zvezdan Terzić razmišlja o dve mogućnosti. Prva je da brigu o ekipi poveri iskusnom stručnjaku, a tu su u prvom planu Ivan Jovanović, Milorad Kosanović, Ilija Petković, Milovan Rajevac i Dragan Okuka. Druga opcija je da novi trener bude mlad stručnjak i zasad tu figuriraju dva imena - Risto Vidaković i Goran Đorović. Međutim, eksperiment sa Nenadom Lalatovićem kao mladim trenerom nije uspeo, pa je realnije očekivati da Terzićev izbor bude neko od stručnjaka sa iskustvom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track