SRBIJA IMA PREDSTAVNIKE U OBE KONKURENCIJE: Određene grupe za 3x3 Evro kup u Amsterdamu
Košarka 3x3, Foto: KSS, Foto: Foto: KSS

Evropsko prvenstvo

SRBIJA IMA PREDSTAVNIKE U OBE KONKURENCIJE: Određene grupe za 3x3 Evro kup u Amsterdamu

Košarka -

FIBA je obavila žreb za grupni deo takmičenja, kao i sam raspored takmičenja na predstojećem 3x3 Evro kupu (Evropsko prvenstvo) u 3x3 košarci, na kome će Srbija imati predstavnike u obe konkurencije. Prvenstvo se održava u Amsterdamu od 7. do 9. jula 2017. godine.

Dame će se u konkurenciji najboljih 12 ekipa Evrope nalaziti u grupi C uz reprezentacije Italije i Češke. Naše 3x3 reprezentativke mečeve u okviru grupe igraće drugog dana takmičenja 8. jula – od 14.50 protivnik će im biti Češka, a sa Italijom će odmeriti snage od 18.45 časova.

Muška reprezentacija se nalazi u grupi A uz Mađarsku i Španiju. I oni će mečeve igrati 8. jula – protiv Mađarske od 15.25 časova, a protiv Španije od 21.05 časova.

Za plasman u četvrfinale potrebno je obezbediti jedno od prva dva mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi. U slučaju prolaska u četvrfinale, dame će potencijalne protivnice imati u ekipama grupe B u kojoj se nalaze Rusija, Španija i Slovačka. Muškarci će u slučaju prolaska u četvrtfinale za protivnika imati ekipu iz grupe D, u kojoj će se za plasman boriti Ukrajina, Holandija i Turska. Svi mečevi četvrfinala u obe konkurencije, kao i razigravanje za medalje, odigraće se 9. jula.

Direktni prenosi svih utakmica Evro kupa mogu se pratiti na adresi http://www.youtube.com/fiba3x3 , kao i na zvaničnom sajtu prvenstva http://www.fiba.com/3x3europecup/2017

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track