Čović optužio komesara ABA lige: Kamnikar sam treba da ode
Foto: Zorana Jevtić

Reakcija posle Cedevite

Čović optužio komesara ABA lige: Kamnikar sam treba da ode

Košarka -
Kada pravite nešto novo, onda to treba da bude novo u potpunosti. A, Aleš Kamnikar (Komesar za suđenje regionalnog takmičenja) ne da nije nov, već je stari problem, rekao je on

Košarkaši Crvene zvezede poraženi su od Cedevite u 4. kolu regionalne ABA lige, a posle dešavanja u završnici meča i žalbe koju je uputio srpski evroligaš, oglasio se prvi čovek kluba Nebojša Čović.- Jedino što mi je žao je što nismo promenili komesara suđenja, pošto smo u tom delu već počeli da osećamo određene probleme. Jer, kada pravite nešto novo, onda to treba da bude novo u potpunosti. A, Aleš Kamnikar (Komesar za suđenje regionalnog takmičenja) ne da nije nov, već je stari problem. Još iz vremena kada je... Ali, bolje da nepričamo o njegovima “karakterisitkama” tada”. Dosta mutno mi sve to deluje, ali ćemo se potruditi da postavimo neka nova rešenja, svi klubovi zajedno naravno - rekao je Nebojša Čović.Pre odgovora na pitanje o kvalitetu ovogodišnjeg tima se osvrnuo na igrače koji su napustili klub na kraju prošle sezone.- Dosta smo promenili tim u odnosu na prošlu sezonu, ne našom željom, nego 'željom' nečega što se zove ugovor. Primera radi, Dženkinsu je istekao ugovor, a mi nemama da platimo 650 ili 700 hiljada dolara godišnje – žao mi je. Bobiju Marjanoviću je takođe istekao ugovor, a kada je dolazio u Zvezdu napravljen je dogovor da klub neće praviti nikakve probleme kada Bobi krene u NBA. Što je i ispoštovano. Što se Vilijamsa tiče, njemu nije samo istekao ugovor, nego je imao i 'pušing defekt' i to će se završiti početkom decembra. Za kraj, dugo smo razmišljali u vezi sa ponudom za Nikolu Kalinića, jer se cifra od 1.000.000 evra ne odbija tako lako, a pri tome i igrač je dobio dobre uslove.

Zatim je pričao o sadašnjoj ekipi.

- Mislim da je rano donositi zaključak da li je tim manje ili više kvalitetan u odnosu na prošlogodišnji. Na prvi pogled deluje da jeste, ali kada imate u vidu da ABAliga ove godine počela brže nego ikada, pošto je u devet dana odigrano pet utakmica, i to može takođe da utiče na kvalitet. Ne treba zaboraviti i da je region dosta siromašan i da nema novca ni za važnije stvari. Videćemo šta će Evroliga uraditi po pitanju kvaliteta, iako nemamo nimalo laku grupu. Pored toga, ne pamtim kada smo sezonu počeli sa ovoliko problema, prvo dolasci iz reprezentacija, pa povrede. Ipak, ovo je jednim delom renoviranje tima, uz uvođenje mladih igrača. Gledam u komentarima 'Dajte da igraju mladi', sve je to lepo, ali mladi vam ne mogu baš odmah obezbediti onaj rezultat koji se očekuje.

Najavljeno je da će u klub stići dva pojačanja, a nadaju se da će u tome uspeti pre početka Evrolige (četvrtak 19 časova protiv Strazbura).- Javnost uvek očekuje više od onoga što se realno može. S druge strane, dovedite ovo ili ono pojačanje se isto često piše, ali je taj proces kod nas usko vezan za posetu na našim utakmicama, jer preko 40 odsto budžeta klub obezbeđuje iz sopstvenih prihoda. Ni to nije lako, ali ne želim nikakvo opterećenje na tim. Naš cilj je jasan, kao i svake godine – da kroz ABA izborimo Evroligu, a da polako rastemo u eliti. Da ne spominjem sada klubove, sa ovim prostora, koji su kroz sedam-osam godina uspeli da prosperiraju. Zašto i Zvezda ne bi imala toliki kredit? Ili barem upola toliki - kazao je Nebojša Čović.On je prokomentarisao pisanja da će se Markus Vilijams vratiti u Zvezdu, kao i dolazak novih pojačanja poput Dešona Tomasa, ali i neke spekulacije oko odlaska Sofoklisa Skorcijanitisa- Ako bude realno da se vrati, mediji će biti obavešteni, ali generalno mnogo spekulišu. Ono što me čini srećnim jeste što imate puno nagađanja i “lepezu” igrača koji se spominju, pa ako neko “ubode”; kažu da je “dobar i informisan”. A, naročito me nervira kada vidim ove Tviter naloge, pogotovo “istočnjake” koji se predstavljaju kao vaše kolege a izuzetno su neozbiljni, i oko Sofa i oko Tomasa. Radimo na skautingu velikog broja igrača, ali ima dosta limitirajućih faktora - jasan je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track