(FOTO) KURIR JEDINI SRPSKI MEDIJ U ISTANBULU: Zvezda piše istoriju u Partizanovom gradu
Foto: Milan Rašević

Na licu mesta

(FOTO) KURIR JEDINI SRPSKI MEDIJ U ISTANBULU: Zvezda piše istoriju u Partizanovom gradu

Košarka -

Evroliga i Turkiš erlajns najavili najbolju sezonu svih vremena na Starom kontinentu

Nestvarno lep ambijent elitnog hotela Four seasons pokazao je koliko je ozbiljna saradnja Evrolige i Turkiš erlajnza, generalnog sponzora najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Istanbul i evropska obala Bosfora ugostilii su medije iz čitave Evrope (Kurir je bio jedina medijska kuća iz Srbije) na pres-konferenciji upriličenoj povodom početka nove sezone, cija završnica će biti održana u najvećem turskom gradu.

Nova sezona doneće drugačiji format takmičenja, u kome će učešće uzeti 16 najboljih evropskih timova, uključujući čak četiri iz Turske, ali i našu Crvenu zvezdu. Koliko je ovaj grad značajan za srpsku košarku, ne treba posebno naglašavati, budući da je ovde jedinom titulom evropskog prvaka u istoriji naše košarke ovenčan beogradski Partizan.

Predsednik i izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu istakao je zadovoljstvo što će Evroliga u novu eru ući jača zahvaljujući velikoj podršci koju uživa u Turskoj.- Ovo će biti istorijska sezona u evropskoj košarci. Nismo mogli da imamo bolje takmičenje od ovog koje će se završiti u Istanbulu - rekao je Bertomeu.

Hido i Ataman među zvanicamaDogađaj u Istanbulu bio je izuzetno posećen, a među zvanicama bili su brojni ministri, gradonačelnik Istanbula, lični savetnik turskog predsednika Erdogana.Ipak, najveće zvezde bila su imena iz sveta sporta, pre svih legendarni turski košarkaš Hidajet Hido Turkoglu. Takođe, videli smo i nama dobro poznato lice, trenera Galatasaraja Ergina Atamana, koga posebno pamte navijači Zvezde nakon njegovih zapaljivih izjava nakon tragične pogibije navijača crveno-belih Marka Ivkovića u Istanbulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track