KOŠARKAŠICE PORAŽENE OD FRANCUSKE: Maljković: Predstoji nam naporan rad tokom leta
Foto: KSS

Turnir u Anžeu

KOŠARKAŠICE PORAŽENE OD FRANCUSKE: Maljković: Predstoji nam naporan rad tokom leta

Košarka -

Reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na turniru u Anžeu, pošto je izgubila od Francuske sa 80:51 u reprizi prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva.

Izabranice Marine Maljković su dan ranije poražene od Japana, a to su im bile prve provere u sklopu priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Međutim, učešće srpskih košarkašica na turniru u Anžeu ne oslikava pravo stanje stvari, pošto su se evropske šampionke okupile samo dan pre puta uFrancusku, dok je domaća selekcija u završnoj fazi priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpiske igre. U duelu sa Francuskom, srpske košarkašice su odigrale slično kao dan ranije u duelu sa Japanom. Držale su se na početku utakmice, da bi dozvolile rivalkama da serijama u drugoj i četvrtoj četvrtini naprave veliku razliku.

Košarkašice, Foto: kosarka24.rs
Košarkašice, Foto: kosarka24.rs

Najefikasnija u timu Srbije bila je Aleksandra Crvendakić sa 12 poena, Nevena Jovanović je dodala devet, a Dajana Butulija osam.

Kod Francuske se istakla Helena Sijak sa 15 poena i šest skokova, Isabel Jakubu je imala 14 poena i šest skokova, a Leticija Kamba isti broj poena iskok manje.

Košarkašice, Foto: kosarka24.rs
Košarkašice, Foto: kosarka24.rs

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru na programu su od 5. do 21. avgusta. Srpske košarkašice će igrati u grupi sa Kanadom, Sjedinjenim Državama i Senegalom,a imena preostala dva rivala saznaće po završetku kvalifikacija.

– Ovaj turnir nam je pokazao pravu sliku onoga što nas očekuje u narednom periodu. Sada vrlo jasno vidim da moramo naporno da radimo celo leto i da nam taj posao neće biti nimalo lak. Ne pričam to zbog visoke razlike, jer rezultat na ovom turniru nije bio primaran, pošto smo hteli da uvedemo u sistem mlađe igračice, one koje su igrale manje za reprezentaciju. Takođe, ovaj turnir nas je podsetio na realnost da u reprezentaciji koja je prvak Evrope imamo samo dve igračice, a to su Petrović i Pejdž, koje su ove sezone igrale najjače klupsko takmičenje – Evroligu. Dobra okolnost je što ćemo imati celo leto da na tome radimo i da u reprezentaciji ispravljamo klupske probleme. Ovo govorim zato što sve druge selekcije imaju mnogo veći broj igračica koje imaju iskustvo igranja u Evroligi, ali i nastupe u jakim takmičenjima van Evrope poput kineskog ili japanskog šampionata – istakla je Marina Maljković.

Košarkašice, Foto: kosarka24.rs
Košarkašice, Foto: kosarka24.rs

Naš tim će narednu akciju imati već za dve nedelje kada će u Banjaluci odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Slovenije.

SRBIJA: Butulija 8, Jovanović 9, Milovanović 7, Pejdž 4, Radočaj 5,Ajduković, Čađo 3, Crvendakić 12, Ivanović, Krnjić, Mandić 1, Marjanović,Stanaćev, Stanković 2.

Košarkašice, Foto: kosarka24.rs
Košarkašice, Foto: kosarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track