RADONJIĆ: Ovo mi je najdraži Kup GUDURIĆ: Ostajemo čvrsto na zemlji
Foto: Printskrin

Trener Crvene zvezde prezadovoljan

RADONJIĆ: Ovo mi je najdraži Kup GUDURIĆ: Ostajemo čvrsto na zemlji

Košarka -

Ne volim da tražim alibi, čestitam momcima, ponosan sam na njih, sve su izdržali i zato mi je ovo najdraži Kup

NIŠ - Trener košarkasa Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da mu je večerašnji trofej najdraži od ukupno tri, koliko je sa crveno-belima osvojio u Kupu Radivoja Koraća.

"U poslednjih 15 dana svakodnevno smo se suočavali sa problemima, ovo nam je peti meč u poslednjih osam dana i to nas je učinilo još čvršćim.

Ja ne volim da tražim alibi, čestitam momcima, ponosan sam na njih, sve su izdržali i zato mi je ovo najdraži Kup. Nadam se da ćemo sledeći nedelji biti kompletni na treningu.

Naravno, hvala i navijačima na sjajnoj podršci", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je da je veoma srećan zbog pobede nad Partizanom i osvajanja Kupa, ali da ekipa mora čvrsto da ostane na zemlji.

"Ovo je velika pobeda za nas i prvi, važan trofej ove sezone. Svi znaju kakva je 'večiti' derbi utakmica i zasluženo smo pobedili uprkos povredama, kojih je bilo u oba tima. Idemo dalje, ne stajemo", rekao je Gudurić novinarima posle utakmice.

Gudurić je kazao da nema mnogo vremena za slavlje, pošto crveno-bele u četvrtak čeka važna utakmica protiv Galatasaraja u Evroligi.

"Moramo da se odmorimo i dobro spremimo za tu utakmicu. Ostajemo čvrsto na zemlji. Malo ćemo da proslavimo i to je to", kazao je Gudurić.

Njegov saigrač Marko Simonović rekao je da je Zvezda zaslužila pobedu.

"Zaslužili smo pobedu, igrali smo fajterski, dobar meč. Imali smo problema, kao i oni. Pokazali smo sjajan karakter. Turnir je bio sjajan. Ovo nam mnogo znači za nastavak sezone", rekao je Simonović.

"Svaki trofej je bitan, a sada je najbitnije da se oporavimo i dobro spremimo za Galatasaraj", dodao je on.

Košarkaši Zvezde se odmah vraćaju u Beograd, a narednu utakmicu protiv Galatasaraja igraće u četvrtak u 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Zvezda je u finalu u Nišu savladala Partizan 74:64.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track