(VIDEO) KORAK BLIŽE PLEJ - OFU: Partizan uz malo muke dobio i MZT
Foto: MZT

ABA liga

(VIDEO) KORAK BLIŽE PLEJ - OFU: Partizan uz malo muke dobio i MZT

Košarka -
Partizan je tako zadržao četvrto mesto i sada ima 13 pobeda. Cedevita je treća sa 14, a Budućnost druga sa 15. Crvena zvezda je prva sa svih 19 pobeda

Košarkaši Partizana zabeležili su sedmu uzastopnu pobedu u ABA ligi, pošto su u Skoplju pobedili MZT sa 63:55 (24:19, 14:11, 10:19, 15:6).

Partizan je tako zadržao četvrto mesto i sada ima 13 pobeda. Cedevita je treća sa 14, a Budućnost druga sa 15. Crvena zvezda je prva sa svih 19 pobeda.

Do kraja ligaškog dela prvenstva ostalo je još šest kola. Partizan je krajem prve četvrtine preuzeo vođstvo i čuvao ga je do samog kraja, osim jednog perioda u trećoj četvrtini, kada je MZT na kratko vratio prednost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Aleksandar Pavlović sa 13 i Mihailo Andrić sa 11 poena. Milan Mačvan završio je meč sa 10 poena i sedam skokova. MZT je predvodio Sead Šehović sa 19 poena. Ekipa iz Skoplja ostala je na 12. mestu sa šest pobeda.

Prva četvrtina

Partizan je u prva dva minuta dolazio do vođstva, prvo preko Pavlovića, a onda i Milutinova, ali je MZT oba puta uspešno uzvratio.Dikson je fauliran, pa je sa slobodnog bacanja doneo prvo vođstvo domaćoj ekipi (5:4). Gostujuća ekipa je u sedmom minutu došla do najveće prednosti posle pet poena u nizu Milana Mačvana, pa je rezultat bio 17:12.

Do kraja četvrtine Partizan je sačuvao stečenu prednost i posle deset minuta vodio 24:19.

http://www.youtube.com/watch?v=h9sfFSEd8Jw

Druga četvrtina

Partizan je na početku druge četvrtine preko Andrića došao do plus sedam, da bi MZT u igri zadržao Sinovec svojom prvom trojkom iz pet pokušaja do tada (28:24). Od tada, crno-beli su u potpunosti kontrolisali rezultat, povećavali su svoju prednost, a samo zbog svojih grešaka nisu uspeli da dođu i do dvocifrene prednosti. S druge strane, MZT je parirao Partizanu u skoku, ali je imao veliki broj promašaja, pošto su igrači domaćeg tima pokušavali šutem spolja, pa su gosti posle prvih 20 minuta vodili sa 38:30.

Treća četvrtina

MZT je bolje ušao u drugo poluvreme, kaznio je neorganizovanost Partizana i preko Lučića i Diksona prišao na minus tri (40:37). Iako se činilo da su se 'crno-beli' probudili posle poena Tepića, usledili su novi promašaji, koje je gomaći tim kaznio. U sedmom minutu trećeg perioda Šehović je tako primakao makedonski tim na 44:43, da bi Samardžiski i Dikson atraktivnim zakucavanjem doneli preokret - 47:46.

Partizan je u tim trenucima igrao brzopleto, a uz podršku navijača, to je domaćim igračima dalo krila. Seriju domaćeg tima u poslednjem minutu perioda nastavio je Samardžiski, ali se Gagić u poslednjoj sekundi da Partizan pred poslednju četvrtinu ima minimalan zaostatak (49:48).

Četvrta četvrtina

Taman kada su domaći košarkaši počeli da se privikavaju na prednost, Marinković je ubacio trojku, a zatim je istu stvar uradio i Edo Murić, tako da je stručni štab MZT-a bio nateran da traži tajm-aut, jer je Partizan bio ponovo u vođstvu (54:51). Uz još jedan pogodak sa distance, gostujući kolektiv je lagano gradio poziciju do "+7" i jednim pogođenim slobodnim bacanjem Milosavljevića, a kada je defanzivni skok proradio, realizacija je utihnula, zbog čeka je MZT još uvek bio u igri (58:53).

Do kraja meča tim iz Skoplja nije uspeo da ugrozi pobedu Beograđana, koji su načinili veliki korak ka plasmanu u završnicu regionalne lige.

Tekstualmni prenos

Crno-beli su u izvanrednoj formi i trenutno su četvrti na tabeli sa 12 pobeda i sedam poraza, dva trijumfa više od najbližih pratilaca Olimpije i Zadra. Sa druge strane, makedonski tim 12. je na tabeli sa skorom 6-13.

Trener Duško Vujošević žalio se na to što su delegirane sudije iz Slovenije.

"Onaj ko delegira sudije trebalo bi da se bavi jednom mogućošću, a to je da liga bude regularna. Ja ih prozivam iz te namere, a ne iz sujete ili loših namera, što je druga stvar. Verujem da će sudije biti na nivou i da će uslovi biti regularni", naveo je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track