(VIDEO) NEK ŠARENAC PONOVO BUDE U TRANSU: Ovako je Teodosić uništio Špance u Turskoj
Foto: Profimedia

Spakujte i danas jednu za poneti

(VIDEO) NEK ŠARENAC PONOVO BUDE U TRANSU: Ovako je Teodosić uništio Špance u Turskoj

Košarka -
Za sva vremena i anale ostaće upamćena četvrtfinalna utakmica protiv „crvene furije“ koja je bukvalno zanemela posle one neverovatne trojke Teodosića

Počinje košarkaška ludnica!

Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv velikog rivala Španije (18.00) na startu Evropskog prvenstva.

Ne treba posebno naglašavati da naše košarkaše na otvaranju EP čeka izuzetno težak meč, protiv najvećeg favorita za zlatnu medlju i da bi eventualni trijumf izabranika selektora Aleksandra Đorđevića bio ozbiljan vetar u leđa u nastavku šampionata.

Poznato je da Španija u poslednjoj deceniji dominira svetskom košarkom, osvaja medalje i praktično je obeležila jednu epohu i zbog toga zaslužuje maksimalno poštovanje. Srbija se u poslednjih 15 godina sa Španijom sastajala na velikim košarkaškim smotrama čak 13 puta i samo četiri puta naša reprezentacija je uspevala da savlada rivala, što dovoljno govori o njegovoj snazi.

Za sva vremena i anale ostaće upamćena četvrtfinalna utakmica protiv „crvene furije“, na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine. Tada su Španci bukvalno zanemeli posle one neverovatne trojke Teodosića sa devet metara, i spoznaje da neće biti u prilici da brani titulu iz Japana.

I dan danas se prepričavaju rečenice koje je izgovorio, za vreme direktnog prenosa, čuveni košarkaški komentator Slobodan Šarenac. Njega je čuvena trojka Teodosića odvela u pravi delirijum.

http://www.youtube.com/watch?v=lzpyiiZ8FdI

Teodosić je kasnije otkrio kako je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, protiv tada još uvek važećih šampiona planete, Španaca, došlo do toga da on šutira sa devet metara.

"Plan je bio jednostavan: treba da postignemo koš. Svi smo bili umorni jer je meč bio na samom kraju, a Duda mi je samo rekao da je poslednji šut moj. Kakav tačno - to nije važno. U takvim situacijama, uopšteno govoreći, nemoguće je predvideti kako će završiti poslednji napad. Možete samo da se nadate", rekao jednom prilikom Teodosić.

Neverovatna trojka Teodosića imala je veliki uticaj na mlade reprezentativce koji su te 2010. godine bili na malim ekranima pratili mečeve i navijali za svoje idole.

Tako je Bogdan Bogdanović za vreme Svetskog prvenstva u Španiji otkrio da pred svaki meč voli da odgleda završnicu čuvenog četvrtfinala iz Turske i da se, zapravo, tako najbolje motiviše za meč.

Odgledaj i danas Bogdane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track