(VIDEO) SUŠTINA SPORTA: Ovo je slika koju svaki navijač Zvezde i Partizana treba da zapamti
Foto: Saša Pavlić

Bravo momci

(VIDEO) SUŠTINA SPORTA: Ovo je slika koju svaki navijač Zvezde i Partizana treba da zapamti

Košarka -
Igrač Partizana Edo Murić se povredio, a sa parketa ga izveli košarkaši Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan 76:67 u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, a meč u Nišu ostaće upamćen po dobroj košarci, manjem broju nereda oko hale i na tribinama nego što je to bilo u prošlosti, ali i povredi Ede Murića i sjajno potezu igrača oba tima u tom trenutku.

Slovenački košarkaš, koji je nedavno bio povređen, sada je izvrnuo skočni zglob kada je u kontranapadu prilikom pokušaja da ploži loptu u koš nagazio na nogu kapitena Crvene zvezde Luke Mitrovića. Murić je pao i uhvatio se za zglob, a do klupe za rezerve ispratili su ga saigrači, a pre njih pomogli su mu Majk Cirbes, Jaka Blažič i Luka Mitrović.

Predivna slika, koja je u sekundi objasnila suštinu sporta. Jer nije bitno da se tokom mečeva dva najveća srpska kluba u bilo kom sportu, vređamo, mrzimo, povređujemo, pa čak i ubijamo jedni druge. Ovi momci su nam u subotu veče objasnili da je sport viteška stvar, čak i kada ga kao trener Partizana Duško Vujošević posmatrate kao zamenu za rat i da je najlepše kada možete da ga gledate, dok sa vama ili pored vas sede oni koji navijaju za suprotni tabor.

To je slika koju svaki navijač Crvene zvezde i Partizana treba da vidi i zapamti pred svaki derbi. Jer samo tada on ima smisla i zadržava tradiciju kojom se ponosimo.

http://www.youtube.com/watch?v=-BTQNWqO38o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track