ZAHVALNOST ZA POMOĆ DRŽAVE: Đilas uručuje medalju Vučiću
Foto: Tanjug

Predsednik KSS se zahvalio premijeru Srbije

ZAHVALNOST ZA POMOĆ DRŽAVE: Đilas uručuje medalju Vučiću

Košarka -
Medalja će biti uručena i premijeru Aleksandru Vučiću, u znak zahvalnosti za pomoć države na putu do svetskog srebra

BEOGRAD - Košarkaški savez Srbije (KSS) na današnoj svečanosti u Kući košarke uručivanjem originalnih srebrnih medalja sa Svetskog prvenstva u Španiji zahvalio se članovima stručnog štaba koji ih nisu dobili posle finala u Madridu, ali i svima koji su pomogli da se ostvari veliki uspeh.

Medalja će biti uručena i premijeru Aleksandru Vučiću, u znak zahvalnosti za pomoć države na putu do svetskog srebra.

Medalje su zaslužili pomoćni treneri Miroslav Nikolić, Jovica Antonić i Milan Minić, lekar Dragan Radovanović, kao i ostali članovi stručnog štaba Velibor Kosanović, Dragan Popov, Goran Topić, Mladen Mihajlović, Jovica Aničić, Nebojša Ilić, Vladimir Sibinović i Dušan Sajić.

U znak zahvalnosti za pomoć medalje su dobili i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i sponzori Saveza.

"Izuzetno uspešna godina je iza nas, a nadam se da će 2015. godina biti još sjajnija. Muške selekcije su osvojile pet medalja, dok su ženske uglavnom osvajale četvrta mesta. Najveći uspeh je srebro iz Madrida koje je donelo mnogo radosti svima koji vole košarku. Srebro su osvojili i juniori u Turskoj, a bronzu mlada reprezentacija i kadeti", izjavio je predsednik KSS Dragan Đilas.

On je dodao da će u 2015. godini akcenat biti na seniorskim šampionatima Evrope, za muškarce i žene, koji su ujedno i kvalifikacioni za Olimpijske igre u Riju.

"Na svim takmičenjima želimo da pobedimo. Mi nismo tim koji ide samo da se takmiči, ali ne treba opterćivati igrače da budu prvi, iako su oni svesni očekivanja nacije", poručio je Đilas.

Selektor Aleksandar Đorđević zahvalio se svima koji su pomogli da se dođe do srebra, ali posebno članovima stručnog štaba.

"Bez njih bi ovo bilo nemoguće. Nadam se da će sa još više entuzijazma doći na sledeće pripreme, jer ih čeka još više posla", istakao je Đorđević.

Na svečanosti u Kući košarke prisustvovao je i legendarni Bora Stanković, zatim selektor ženske selekcije Marina Maljković i drugi.

Divac: Malo ko je očekivao da ćemo da osvojimo srebroDivac je rekao da je srebrna medalja košarkaša na Svetskom prvenstvu u Španiji ravna osvajanju titule prvaka sveta.

"Malo ko je očekivao da ćemo osvojiti srebro, ali Srbija na velika takmičenja ne ide protokolarno i uspeh je ravan osvajanju zlatne medalje", rekao je Divac,.

On je istakao da će izabranici Aleksandra Đorđevića imati težak zadatak da naprave rezultat koji bi ih odveo na Olimpijske Igre u Riju 2016. godine.

"Uvek je lakše napraviti iznenađenje, sad će da bude teže, jer svi znaju kakvu košarku igramo. Isto je i sa Olimpijskim Igrama, teže je plasirati se nego osvojiti medalju", rekao je Divac i dodao da ga ova selekcija ne podseća na generaciju koja je svojevremeno objedinila titule prvaka sveta i Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track