ZLATO ISKOVANO U RANAMA: Milica Mandić od čelika
Foto: EPA

Nesalomiva

ZLATO ISKOVANO U RANAMA: Milica Mandić od čelika

Ostali sportovi -

Povrede kosti levog skočnog zgloba i ligamenata nisu zaustavile Milicu Mandić na putu ka tituli šampiona sveta

Srpkinja Milica Mandić postala je prvak sveta u tekvondu, još jednom oduševila sve svoje navijače i briljantnim borbama dokazala da od nje nema bolje.

A kroz šta je prošla kako bi stigla do trijumfa u postojbini tekvonda Južnoj Koreji, Milica je otkrila za Kurir dan posle osvajanja zlata.

- Od januara sam sebi zadala cilj da budem najbolja na Svetskom prvenstvu. Baš to me je nekako držalo u borbama, iako su me dve povrede omele u tome. Prva, koštana modrica na levom skočnom zglobu, trajala je mesec i po dana. I taman kad sam se oporavila, nakon desetak dana pukao mi je ligament na istom tom zglobu. Dok su se drugi spremali, morala sam na terapije - kaže Milica i objašnjava da je podrška uvek stizala u pravom trenutku:

- Nekako mi uvek moji voljeni i moj klub s trenerom Jovićem pomognu. Njihova podrška me je držala ma pravom putu.

A onda su na red došle i borbe na SP.

- Prvi dan mi je bilo mnogo teško i mentalno i fizički, i to se videlo u borbama. Mnogo borbi je iza mene, mnogo iskustva koje sam prošla sa svakom protivnicom i s Galetom. Korak po korak, borba po borba, i to nas je dovelo do zlata - jasna je Milica.

Srbija treća na svetu Dragan Jović najbolji trener

Tekvondo reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na upravo završenom Svetskom prvenstvo u tekvondu, a naš stručnjak Dragan Jović izabran je za najboljeg trenera seniorki.

- Cilj nam je bio da budemo u prvih pet timova i da imamo bolji rezultat nego ikad dosad. To se ostvarilo, čak je malo preteklo kod izbora najboljeg trenera.

Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track