SRBIJA OSTVARILA DRUGI TRIJUMF: Bejzbol reprezentacija posle preokreta pobedila Bugarsku
Foto: BSS

Ostvaren primarni cilj

SRBIJA OSTVARILA DRUGI TRIJUMF: Bejzbol reprezentacija posle preokreta pobedila Bugarsku

Ostali sportovi -

Bejzbol reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Evropskom šampionatu B divizije kome je Beograd domaćin do 29. jula.

Naša selekcija je posle velikih uzbuđenja i fantastičnog preokreta pobedila Bugarsku sa 10:9. Ovim trijumfom srpska bejzbol reprezentacija ostvarila je primarni cilj i obezbedila je opstanak u B diviziji.

Srbija ima skor 2-1, u narednom kolu igraće protiv favorizovane Austrije i eventualnim trijumfom napravila bi veliki korak ka plasmanu u finale.

U meču trećeg kola, Bugari su mnogo bolje igrali na startu, poveli su čak sa 8:2 i kada su svi pomislili da je pitanje pobednika rešeno usledio furiozan finiš naših reprezentativaca.

Trojica momaka našeg porekla koji žive i studiraju u Americi - Bokić, Mitrović i Balić pokazali su da su velika pojačanja za naš nacionalni tim. Na krilima njihove fenomenalne igre zabeležena je izuzetno važna pobeda.

- Ovo je najveći trijumf u najdramatičnijem meču svih vremena u Beogradu - sa mnogo uzbuđenja pričao je Milan Zonić, predsednik Bejzbol saveza Srbije i potom dodao:

- Nismo gubili veru ni kad smo gubili sa čak 8:2 na kraju meča. Sve je sada u našem radu dobilo smisao. I turneja u Americi u pripremonom periodu i angažovanje trojice momaka našeg porekla iz SAD koji veliko pojačanje, bez kojih ne bismo dobili meč i organizacija ovog šampionata u Beogradu. Ceo tim zaslužuje sve pohvale. Srpski bejzbol je pokazao da ima budućnost. Protiv Austrije, koja je glavni favorit igraćemo rasterećeno, a naš adut biće za pobedu biće Kris Bokić, najbolji pičer turnira - zaključio je Zonić.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: BSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track