VATERPOLISTA POTPISAO ZA HRVATSKI KLUB: Rašović prvi Srbin u Jugovoj kapici!
Foto: Saša Pavlić

Vaterpolista potpisao za hrvatski klub

VATERPOLISTA POTPISAO ZA HRVATSKI KLUB: Rašović prvi Srbin u Jugovoj kapici!

Ostali sportovi -

Stradun i Gruž Bivši igrač Crvene zvezde najavljen u Dubrovniku kao veliko pojačanje za napad na Evroligu

Vaterpolo reprezentativac Srbije Viktor Rašović potpisao je za dubrovački Jug!

Nekadašnji vaterpolista Crvene zvezde i Barselonete dugo je pregovarao s klubom sa Straduna, odnosno sa direktorom Ognjenom Kržićem. Viktor Rašović (24) tako će postati prvi Srbin koji će igrati u Jugovoj kapici posle raspada Jugoslavije i nekadašnje velike lige. Hrvatski mediji pišu da će mlađi od braće Rašović biti veliko pojačanje za Jug, jer klub želi da osvoji titulu u Hrvatskoj i napadne trofej u Evroligi. Reč je o vaterpolisti koji može dobro da igra i na levoj i na desnoj strani, a navijači Juga su njegov dolazak na Gruž dočekali pozitivnim komentarima.

Viktor Rašović je 2013. sa Crvenom zvezdom osvojio evropsku titulu u klupskoj konkurenciji i Superkup Evrope. Sa crveno-belima je po dva puta bio prvak Srbije i osvajač nacionalnog kupa, a u obe sezone igranja za Barselonetu osvojio je u Španiji duplu krunu, prvenstvo i kup. Debi za A reprezentaciju Srbije Viktor Rašović imao je zajedno sa bratom Strahinjom 27. marta 2013, kada je Srbija u Svetskoj ligi pobedila Španiju. Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojio je sa Srbijom bronzanu medalju. Njegov brat Strahinja od ove sezone član je mađarskog Egera. Prvi put u karijeri braća će igrati odvojeno.

foto: Saša Pavlić

Aleksandar Radonić

SRBI KOJI SU IGRALI U HRVATSKOJ

Dragan Žilić (fudbal)

Nekadašnji golman Smedereva bio je prvi Srbin koji je zaigrao u fudbalskoj ligi Hrvatske posle rata. Osuđivali su ga s obe strane, a trpeo je i žestoke uvrede na nacionalnoj osnovi od Torcide i BBB. U Istri je ostao četiri godine, a navijači Rijeke su često skandirali njegovo ime zbog sjajnih odbrana.

Marjan Marković (fudbal)

Bivši kapiten Crvene zvezde bio je član Istre iz Pule od 2009. do 2011. godine. Toplo je primljen među Istranima. Toliko je zavoleo taj grad da je tamo kupio i kuću u kojoj letuje svake godine. I sa 35 godina i dalje je fudbalski aktivan u matičnom Mladom Radniku iz Požarevca, gde će okončati uspešnu karijeru.

Ljupko Petrović (fudbal)

Trener koji je Crvenu zvezdu doveo do titule prvaka Evrope 1991. u Bariju, posle raspada zajedničke države nekoliko puta je radio u Hrvatskoj. Tokom 2008. preuzeo je Kroaciju Sesvete i, prema njegovim rečima, nije doživeo ni najmanju neprijatnost. Dve godine kasnije bio je i trener Lokomotive iz Zagreba.

Vanja Udovičić (vaterpolo)

Aktuelni ministar u Vladi Srbije bio je član zagrebačke Mladosti od 2010. do 2012. godine, kada je napustio Partizan kao jedan od najboljih vaterpolista na svetu. On u Mladosti nije igrao kao stranac, pošto ima hrvatsko državljanstvo po ocu. Karijeru je završio 2013. igrajući za kragujevački Radnički.

Dobrivoje Marković (rukomet)

Levo krilo rukometne reprezentacije Srbije već dve godine je član najboljeg hrvatskog kluba Zagreba, gde ga je doveo Veselin Vujović. Momak iz Republike Srpske u martu prošle godine postao je heroj, pošto je njegovim golom Zagreb pobedio Manhajm i izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Jovana Vukoje (košarka)

Bila je prva Srpkinja u košarkaškoj ligi Hrvatske. Prvo je bila član zagrebačke ekipe Lupa 2010, a onda i Raguze iz Dubrovnika. Imala je impozantan učinak na svakoj utakmici, a prosek po meču bio joj je 22,8 poena, uz pet asistencija. Trenutno je povređena, a bila je i na širem spisku reprezentacije kod Marine Maljković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track