6 NEDELJA UOČI SP: Šotokan reprezentacija na pripremama u Jagodini

Selektor našeg nacionalnog tima zadovoljan

6 NEDELJA UOČI SP: Šotokan reprezentacija na pripremama u Jagodini

Ostali sportovi -
Na pripremama je učestvovalo oko 120 najboljih takmičara iz svih kategorija.

JAGODINA - Reprezentativci Šotokan karate saveza Srbije su od 24. do 29. avgusta boravili u Jagodini gde su održane pripreme reprezentacije za svetsko prvenstvo koje se ove godine održava od 9-11. oktobra u Subotici. Na pripremama je učestvovalo oko 120 najboljih takmičara iz svih kategorija. Pripremama su rukovodili savezni selektor Šotokan karate saveza Srbije Aco Ćirović i predsednik saveza Milorad Ćopić, a u pripremama su učestvovali i iskusni treneri saveza Dejan Dašić, Dragan Radovanović, Marina Andrić i Vladimir Šiškin. Tehnički organizator i domaćin priprema je bio karate klub Jogodina iz Jagodine koji je omogućio vrhunske uslove za odvijanje priprema.

Treninzi su održavani u sportskoj

hali "Yasa", a vreme između jutarnjih i popodnevnih aktivnosti karatisti su provodili u velelepnom jagodinskom Akva parku, za šta je opet zaslužan jagodinski karate klub i direktor parka lično.

Karatisti su gostoprimstvo uzvratili na svoj način pa su u subotu

28. avgusta za sve goste Akva parka priredili prezentaciju karatea, odnosno "Kimono žurku", kojoj su se pridružili i karate klubovi iz Srbije koji nisu bili na pripremama.

Selektor Aco Ćirović je po završetku priprema izjavio da je zadovoljan zalaganjem i trudom mladih karatista, pohvalio je njihovu želju da svaki dan uče nešto novo i napomenuo da je najvažnije što sa ovih priprema nose lepe uspomene i nova drugarstva i prijateljstva.

Predsednik Šotokan karate saveza Mićo Ćopić je naglasio da se za svetsko prvenstvo do sada prijavilo oko 60 zemalja i da očekuje da će na njemu učestvovati preko 2.000 takmičara.

"Reprezentaciju Srbije će na SP i Svetskom Kohai kupu predstavljati oko 200 takmičara. Poslednjih godina smo bili u samom vrhu, drugi ili treći u generalnom plasmanu. Kao domaćin ove godine očekujem da budemo najbolji. Naše ambicije nisu nerelane pošto imamo izuzetno kvalitetne takmičare koji su se dokazali u proteklom periodu na najvećim takmičenjima kako u zemlji tako i na međunarodnim takmičenjima", dodao je Ćopić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track