ISPISALI ISTORIJU: Beogradski studenti pobedili Falkose iz Emirata
Foto: Jelena Rafailović

Utakmica američkog fudbala

ISPISALI ISTORIJU: Beogradski studenti pobedili Falkose iz Emirata

Ostali sportovi -

Na stadionu FK BASK odigrana je prva prijateljska utakmica američkog fudbala između tima beogradskih Univerziteta i tima Falkos iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Utakmica je završena rezultatom 35:8 u korist beogradskih studenata. Prema rečima jednog od trenera našeg tima Željka Srećkovića koji je i predsednik kluba američkog fudbala iz Mladenovca, gosti su su pokazali veliku želju za pobedom, ali je naš tim ipak bio bolji.

foto: Miloš Rafailović
foto: Miloš Rafailović

"Vodili smo od početka do kraja, naši igrači su pokazali ogromnu želju za igrom i pobedom. Očigledno je da je to i donelo rezultat koji smo postigli", rekao je Srećković.Inače, ova utakmica je prva u nizu ideja da se napravi tim beogradskih univerziteta. Glavni cilj je da se američki fudbal 2020. godine uvede na Univerzijadu. Pokretači pomenute ideje su Nikola Davidović, sekretar srpske ascijacije američkog fudbala i Borislav Mihajlović, predsednik kluba američkog fudbala "Pirat" iz Zemuna koji je ujedno bio i tehnički organizator prijateljske utakmice.

foto: Miloš Rafailović
foto: Miloš Rafailović

"Nakon ove utakmice očekujemo da do 2017. godine oformimo univerzitetske timove po Srbiji, da bi do 2018. godine mogli da učestvujemo na svetskom takmičenju u američkom fudbalu. Cilj nam je da Srbija 2020. godine uvede američki fudbal na Univerzitet", rekao je Mihajlović.Jučerašnju utakmicu gledao je i Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, koji je u razgovoru za Kurir istakao da savez ima dobru volju da neke nove sportove koji nisu poznati uključi u program igara do 2020 godine."Iz tog razloga smo podržali ovaj današnji skup i mislim da je bio pun pogodak. Zajedno sa SAAF-om, Borom i Nikolom trudićemo se da 2018. godine Srbija učestvuje na svetskom prvenstvu u američkom fudbalu u Kini. Da bi ovaj sport uveli u Univerzijadu potrebno je ispunitui neke tehničke stvari među kojima je i garancija da će biti 20 ekipa iz Evrope, što verujem da neće biti problem jer američki fudbal se igra i u drugim evropskim zemljama", rekao Jasnić.J.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track