SAVEZ BIRA PREDSEDNIKA: Milovanović vodi srpski hokej
Foto: Facebook

Velika šansa

SAVEZ BIRA PREDSEDNIKA: Milovanović vodi srpski hokej

Ostali sportovi -
Na sednici Izborne skupštine Hokejaškog saveza Srbije danas će da bude odabran novi predsednik tog saveza.

Najozbiljniji kandidat za tu poziciju je Marko Milovanović, zlatni hokejaš, osvajač velikog broja medalja sa seniorskom reprezentacijom.

Milovanović je osvajač slovenačke lige (2009/10 i 2011/12), takođe je proglašen za najboljeg strelca i najboljeg napadača slovenačke lige. U sezoni 2011/12 proglašen za najboljeg igrača reprezentacije na Svetskom prvenstvu (Divizija 2A), osvajač je i zlatne medalje (Divizija 2A) sa seniorskom reprezentacijom u Novom Sadu, kao i strelac odlučujućeg gola za plasman reprezentacije Srbije u drugi krug kvalifikacija za ZOI 2018.

Aktivni hokejaš takođe je i uspešan biznismen, suosnivač je brenda "Big Pizza", koji zapošljava više od 400 ljudi širom Srbije.

Milovanović se hokejom bavi od svoje treće godine, igrao je za reprezentacije Srbije i Slovačke. U hokejaškoj javnosti smatra se da bi Milovanović kao novi predsednik Saveza doneo novu energiju, koja je ovom sportu više nego potrebna, s obzirom na loše rezultate iz prethodnog perioda, veliki odliv sredstava, kao i dugovanja prema igračima. Protivkandidat Milovanoviću za mesto predsednika je bivši predsednik Upravnog odbora Goran Đaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track