SPEKTAKL U JAGODINI: Srpski kik bokser odbranio titulu prvaka sveta, pa pojas poklonio Vučiću
Foto: Dragan Kadić

Razbio Italijana

SPEKTAKL U JAGODINI: Srpski kik bokser odbranio titulu prvaka sveta, pa pojas poklonio Vučiću

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u kik boksu, član "Palminih tigrova" Aleksandar Konovalov večeras je u Jagodini odbranio titulu profesionalnog prvaka sveta u lou kik kategoriji do 64,5 kilograma.

Konovalov je, u trećoj rundi, primorao protivnika, izazivača Luku Mamelija iz Italije, da nakon tri brojanja, preda meč.

Od samog početaka Konovalov je forsirao napad, povezivao udarce i na kraju trijumfovao.

Meč je, u Sportskoj hali Jasa pratilo 6.000 gledalaca, među kojima i šef diplomatije Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ponovo osvojeni pojas svetskog prvaka Konovalov je, na ringu, predao Udovičiću, sa molbom da ga uruči premijeru Aleksandru Vučiću.

Udovičić je posle meča rekao da samo vrhunski sportista zna koliko je teško postati svetski šampion, a još teže odbraniti tu titulu.

"Ono što se sa ponosom može da kaže je da Srbija ima svetskog šampiona, da Jagodina ima svetskog šampiona i iskreno se nadam da će Konovalov nastaviti da bude idol našoj omladini, da će mnogi mladi sportisti krenuti njegovim putem u želi da budu svetski šampioni", rekao je Udovičić.

Predsednik Skupštine grada i vlasnik "Palminih tigrova" Dragan Marković - Palma, zahvalio se ministrima i predstavnicima ambasada što su došli u Jagodinu da gledaju meč i podrže Konovalov, i istakao da je "kiki boks budućnost u svetu i jedan nod najhumanijih sportova".

"Jagodina je izgradila 50 sportskih terena i nekoliko Spotskih dvorana, hoćemo da skerenemo mlade sa lošeg puta, da se bave sportom da budu u dvoranama na sportskim terenima", rekao je Marković.

Marković je pozvao mlade da se bave sportom, navodeći da su sportisti bili i ostali najbolji ambasadori.

"Puno mi je srce kada vidim da daju sve od sebe, a posebno što je Konovalov odbarnio titulu sa veoma teškim protivnikom", rekao je Marković.

Dačić je rekao da se Srbija i Jagodina ponose sa večerašnjom pobedom Konovalova.

"Ovakav spektakl može samo da organizuje Marković, entuzijasta i čovek koji je posvećen sportu ali i svim drugim poslovima koje radi sa uspehom", kazao je Dačić.

O meču se pohvalno izrazio i ministar unutrašnjih poslova Stefanović, a predsednik svetske kik boks federacije Borislav Pelević je istakao da se od Konovalova očekuje još mnogo medalja.

Meču, koji je je otvorio Pelević, prisustvovali su i predstavnici 15 ambasada, među kojima ambasadori Rusije Aleksandar Čepurin i Kine Li Mačang.Dvoboju Konovalova i Mamelije prethodilo je šest uvodnih borbi kik boksera iz Jagodine, Beograda, Niša, Vranja, Novog Pazara i Kosovske Mitrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track