SRBIJA SLAVI SVETSKU BRONZU: Ivani Španović čestitke stižu sa svih strana
Foto: Reuters

Za radost svog naroda

SRBIJA SLAVI SVETSKU BRONZU: Ivani Španović čestitke stižu sa svih strana

Ostali sportovi -
Uspeh naše atletičarke ocenjuje se istorijskim i svi joj žele još mnogo uspeha u budućnosti

Srpska skakčica u dalj Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvensvtu Pekingu ponovišvi uspeh iz 2013. godine.

Ivani čestitke stižu sa svih strana.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić:"Još jednom ste obradovali svoju zemlju i svoj narod osvojivši medalju na najvećem svetskom takmičenju u atletici. Uspeli ste ono što niko u Srbiji do sada nije i oborili nacionalni rekord. Želim Vam još puno rekorda u budućnosti", naveo je Nikolić u čestitki, saopštila je Pres služba predsednika.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić:"Ovo je još jedna u nizu medalja koja potvrdjuje da je Ivana u samom atletskom svetskom vrhu i da svakim takmičenjem pomera svoje granice, a time i nacionalne rekorde. Koliko je veliki uspeh pobediti sebe kada je najteže i kada se od vas najviše očekuje, znam kao nekadašnji sportista i na tome joj od srca čestitam. Ponosan sam što sam ministar jednoj takvoj sportistkinji i duboko verujem da je upravo Ivana ta koja će nas obradovati dugo čekanim olimpijskim sjajem u atletici. Svaka čast Ivana".

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović:"Upućujem najiskrenije čestitke najboljoj srpskoj atletičarki Ivani Španović na danas oborenom državnom rekordu u skoku u dalj u finalu šampionata sveta u Pekingu", navela je Mihajlović u saopštenju. Uspesi srpskih sportista, medalje, obaranje rekorda, stalno pomeranje granica, zadovoljstvo koje nam pružaju njihove pobede, naša su nepresušna motivacija da se rad i predanost isplate i daju rezultate, dodala je potpredsednica vlade. "Ivana Španović, koja je ostvarila najveće uspehe u srpskoj atletici, nas je navikla na uspehe i želim joj da osvoji istorijsko zlato na šampionatima sveta koji je očekuju. Uz, još jednom, najiskrenije čestitke na današnjem novom državnom rekordu, koji postavlja nama svima zadatke da to isto činimo u svojim resorima, uverena sam da je to moguće", poručila je Mihajlović, koja je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević:"Novi Sad je ponosan na Ivanu koja je na Svetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju i po ko zna koji put dokazala da je naša najbolja atletičarka. U ime Grada Novog Sada i svoje lično ime želim da joj se uspesi nižu i u privatnom i u profesinalnom životu", kaže se u Vučevićevoj čestitci. Vučević je istakao da Ivana Španović obradovala je i svoj grad i svoju državu i da će njena dostignuća sigurno inspirisati generacije sportista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track