UDOVIČIĆ: Želimo da napravimo nacionalni trening centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji
Foto: Fonet

Pomoć trofejnom sportu

UDOVIČIĆ: Želimo da napravimo nacionalni trening centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji

Ostali sportovi -
On je rekao da postoji želja da nešto posle tog prvenstva i ostane sportistima i da nakon svakog organizovanog takmičenja u Srbiji nešto ostane kao benefit za taj sport

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas srpskim vaterpolistima osvajanje zlatne medalje na svetskom prvenstvu, istakavši da je ova godina najuspešnija za Srbiju i da se možemo pohvaliti istorijskim sportskim rezultatima.

Udovičić, koji je prisustvovao prijemu koji su priredili predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, rekao je i da možda lako postati prvak sveta, ali da je teže potvrditi tu titulu.

"Ova pobeda je zato velika, jer smo je čekali od Rima 2009. Momci su pokazali da razlogom od njih možemo očekivati još mnogo veličanstvenih rezultata", poručio je Udovičić, a saopštilo resorno ministarstvo.

Govoreći o Evropskom prvenstvu u vaterpolu, koje se 2016. održava u Beogradu, Udovičić je podsetio da je Vlada za to takmičenje izdvojila 120 miliona dinara, a da će se potruditi da obezbedi još sredstava.

On je rekao da postoji želja da nešto posle tog prvenstva i ostane sportistima i da nakon svakog organizovanog takmičenja u Srbiji nešto ostane kao benefit za taj sport.

"Želimo da napravimo nacionalni trening centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji, da decentralizujemo sport i razvijamo sportsku infrastrukturu u čitavoj Srbiji", rekao je Udovičić.

Ministar je istakao i da je veoma važno da se širi baza sporta i da zaživi rekreativni sport, jer bez jake baze ne možemo očekivati pobede i vrhunske rezultate.

"Prvi put imam tremu i pozitivni naboj kao i dok sam igrao, a mislio sam da to nestaje kada se izađe iz sporta. Jako mi je bilo teško gledati ih, jer koliko god morao da budem objektivan zbog pozicije na kojoj jesam, juče sam shvatio da to ne mogu", rekao je Udovičić.

Srbija je osvojila svetsku titulu savladavši u finalu selekciju Hrvatske sa 11:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track