MIKEC: Finale na OI bi bilo izvanredan uspeh
Foto: OKS

Reprezentativac u streljaštvu očekuje borbu za medalje

MIKEC: Finale na OI bi bilo izvanredan uspeh

Rio 2016 -

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec rekao je da bi bio zadovoljan plasmanom u finale na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Finale bi bilo izvanredan uspeh i velika nagrada za trud. A u finalu, po novim pravilima, sve je moguće. Za sve sam se spremao. Cilj mi je da u Riju ispliva na površinu sav trud koji sam uložio u poslednje dve-tri godine", rekao je Mikec.

Srpski strelci su u ponedeljak stigli u Rio, smestili se u olimpijsko selo, a danas počinju sa treninzima na strelištu na kome će se deliti medalje na OI.

Medju prvima na vatrenu liniju izlazi Damir Mikec, koga u subotu, zajedno sa Dimitrijem Grgićem očekuje nadmetanje vazdušnim pištoljem.

Mikec će se treći put takmičiti na Olimpijskim igrama, a za Rio ga vežu lepe uspomene. Na drugom takmičenju Svetskog kupa 2016, održanom u aprilu u Riju, bio je najuspešniji srpski strelac. Okitio se srebrnom medaljom upravo vazdušnim pištoljem.

"Srebro sa Svetskog kupa u Riju mi je veliki vetar u ledja, uliva mi samopouzdanje, s obzirom da sam već uspeo na ovom istom mestu da se domognem medalje. Ali, na novo takmičenje na olimpijskom strelištu, ipak, gledam sa oprezom. Svako takmičenje je priča za sebe, posebno kad je reč o Olimpijskim igrama. Možda ću koristiti drugačiju taktiku nego na Svetskom kupu", rekao je Mikec.

Malo je nedostajalo da 32-godišnji strelac "Policajca" na Svetskom kupu u Riju udje u dva finala. Malokalibarskim pištoljem je zauzeo 11. poziciju.

"I sada se podjednako spremam za obe discipline. Smatram da sam u obe konkurentan za plasman u olimpijska finala", dodao je Mikec, koji je do sada najbolji plasman na OI ostvario 2008. u Pekingu osvajanjem sedmog mesta MK pištoljem.

Krug kandidata za finale i medalje je i u pištolju veliki.

"Na Olimpijskim igrama će učestvovati nešto manje strelaca nego na Svetskom kupu. Na Svetskom kupu svaka zemlja može da prijavi trojicu takmičara po disciplini, jednog više nego na Olimpijskim igrama. Medjutim, sigurno će put do medalja biti teži. Ima mnogo dobrih strelaca. Svi dolaze u najboljoj mogućoj formi. Nema izrazitih favorita. Recimo, u Londonu u svakoj disciplini pištoljem bar po jedan autsajder se popeo na pobedničko postolje", rekao je Mikec.

Mikec je naveo da su prvi utisci iz Olimpijskog sela vrlo pozitivni.

"Olimpijsko selo je prelepo, iako je u poslednje vreme bilo naznaka da možda nešto neće biti savršeno. Domaćini su uradili sve kako treba. Smešteni smo u dvosobnim i trosobnim stanovima. Sportisti još pristižu tako da selo još nije potpuno zaživelo, ali već mogu da osetim olimpijski duh, što je i najlepši osećaj Igara", naveo je Mikec.

Srbija je, kako je rekao Mikec, dobila jednu od najlepših lokacija.

"Bukvalno smo u centru zbivanja, tako da se naše zastave vijore u centru sela", rekao je Mikec.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track