SRPSKI VATERPOLISTI: Igramo kao Portugalija na EP u fudbalu pa neka se tako završi
Foto: Dado Đilas

Delfini još čekaju na prvu pobedu na OI

SRPSKI VATERPOLISTI: Igramo kao Portugalija na EP u fudbalu pa neka se tako završi

Rio 2016 -

Srpski vaterpolisti izjavili su da su razočarani remijem protiv Grčke (9:9) u drugom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

"Prve dve utakmice smo odigrali nerešeno, a išli smo naravno na pobedu. Možda nam malo ovi jutarnji termini ne odgovaraju. Danas smo prve dve četvrtine delovali malo uspavano, ali možemo da budemo zadovoljni činjenicom što bez obzira na sve to opstaje taj zajednički duh u ekipi, dobro se poznajemo i dobra atmosfera se ne menja iako ne ide sve kako smo planirali. Verujem da će doći sve na svoje. U svakom slučaju sada je važno da preostale tri utakmice u grupi odigramo najbolje što možemo i da se onda spremimo za najvažniju utakmicu na turniru četvrtfinale, a onda i za borbu za medalje", rekao je Slobodan Nikić.

Srbija je u prvom kolu odigrala 13:13 sa Mađarskom."Vratili smo se na sreću. Igramo kao Portugalija na Evropskom prvenstvu u fudbalu pa neka se tako završi. Ljudi teško je, nama najteže, dajemo sve od sebe", rekao je Stefan Mitrović.Jedan od najboljih srpskih vaterpolista Filip Filipović čestitao je saigračima."Sami smo, 13 igrača i stručni štab. O suđenju neći ni reč i to je dovoljno. Moramo da popravimo odbranu. Loš termin ali za kasno buđenje nema opravdanja. Nadam se da ćemo se podići. Nismo na kraju realizovali kvalitet", rekao je Filipović.Andrija Prlainović tvrdi da su sudije uticale na rezultat."Disciplinovani su, teško je naći individualno rešenje, dati im gol. Moramo da tražimo bolja rešenja. Opet da smo se odbranili kod 9:8 verujem da bi dobili. Na kraju nisu dva isključenja svirali, nisu nam dali da igramo", istakao je Prlainović.Naša selekcija će u narednom kolu igrati protiv Brazila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track