(KURIR TV) NOVAK SAMOUVERENO PORUČIO: Ne vidim kraj karijere! Spremite se, gledaćete još Đokovića
Foto: Reuters

STAVIO TAČKU NA SEZONU

(KURIR TV) NOVAK SAMOUVERENO PORUČIO: Ne vidim kraj karijere! Spremite se, gledaćete još Đokovića

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saopštio je da je završio tenisku sezonu, ali i poručio da ne vidi da je kraj karijere blizu.

Đoković je predao četvrtfinale Vimbldona Tomašu Berdihu zbog ovog problema za koji je izjavio da ga muči godinu i po. On tada nije bio zainteresovan za operaciju, a pošto trermani u međuvrmenu nisu dali pravo rešenje, odlučio je da pauzira dodatno do kraja 2017.

Đoković je otkrio da neće skoro da završava karijeru.

- Rolan Garos je bio šlag na tortu. To je bio turnir koji sam toliko želeo da osvojim. Nekako sam uvek padao na poslednjem stepeniku. Osvajanje je krunisalo riznicu Gren slem trofeja, ali sam se prilično iscrpeo. Prepuštam životu da uradi kako misli da je najbolje za mene. Uživam na terenu i jedva čekam da se vratim tenisu jer je taj sport zaista moja ljubav i strast i to je istina. Taj izvor sreće i zadovoljstva sa reketom u rukama me pokreće, a to sam malo izgubio, ali sam u poslednje vreme to povratio - rekao je Nole i poručio:

- Ne vidim kraj moje karijere blizu. Spremite se, gledećete još Đokovića!

Bilo je tu još interesantnih pitanja domaćih novinara. Pre svega o njegovim najvećim rivalima - Federeru i Nadalu.

- Čestitam Federeru i Nadalu na rezultatima ove godine, posebno Rodžeru. Ne mislim da postoji teorija zavere, s jedne strane imam sreću, a s druge i ne što sam u njihovoj eri, ali sam zbog njih dvojice najviše napredovao. Normalno je očekivati da njih dvojica imaju više pažnje i prostora u medijima i zaslužuju svo poštovanje.

Hoće li gledati Zvezdu protiv Sparte?

- Sutra putujem i neću moći da dođem na Zvezdinu utakmicu, ali pratim.

Šta bi bilo na Vimbldonu da nije bio povređen?

- Nije trenutak da se sada vraćam na Vimbldon i na to šta bi bilo kad bilo. Ne bavim se s tim. Mislim da je bila nekorektna odluka jer smo i moj protivnik i ja želeli i mogli da igramo.

Šta su mu rekli Bogdan i Teo na večeri?

- Rekli su mi, brate, prijatelju, opusti se malo. Stvarno je tako. Njih dvojicu mnogi volim. Plemeniti su i dobri ljudi koji vole svoju zemlju i želim im sve najbolje na EP, pratiću, možda i uživo.

Da li će menjati nešto u svojoj ishrani?

- Sve ukupno, ljudsko telo je celina i verujem u celoviti holistički pristup. Kada kažem oporavak mislim na sve aspekte svog života. To je jedna šira slika.

kurir.rs / kurir sport/ Dejan Ignjatović

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 činjenica koje niste znali o Novaku Đokoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track