ĐOKOVIĆ BEZ IMPERATIVA O NEOSTVARENOM CILJU: Već mislim na Rolan Garos
Foto: AP

Najbolji teniser sveta kaže da je njegova filozofija jednostavna

ĐOKOVIĆ BEZ IMPERATIVA O NEOSTVARENOM CILJU: Već mislim na Rolan Garos

Tenis -
Đoković je naglasio da nije opsednut neostvarenim ciljevima, već ih dostiže "korak po korak", bez imperativa da to mora da učini

MELBURN - Prvi teniser sveta Novak Đoković posle osvajanja pete gren slem titule u Melburnu već razmišlja o narednom velikom cilju - Rolan Garosu, jedinom trofeju koji mu nedostaje.

Prvi reket Srbije je novinarima u Melburnu priznao da "bi slagao ako bi rekao da ne misli na Rolan Garos".

Đoković je naglasio da nije opsednut neostvarenim ciljevima, već ih dostiže "korak po korak", bez imperativa da to mora da učini.

"Moja filozofija je jednostavna - živim čvrsto sa obe noge u sadašnjosti, jer samo na nju mogu potpuno da utičem", rekao je Đoković.

On je naglasio da je to najbolji način da se potpuno oslobodi pritiska.

"Svi prolaze kroz fizičke krize, gube koncentraciju razmišljajući o greškama koje su napravili u prošlosti . Mentalno su tako stalno između prošlosti i budućnosti, a najveća bitka se u stvari odvija u sadašnjostii", filozofski je poručio Đoković, istakavši da će se upravo sa takvim stavom pripremati i za Rolan Garos, na kojem je po njegovom mišljenju i dalje najveći favorit Španac Rafael Nadal.

Đoković je zajedno sa petom titulom u Melburnu osvojio ukupno osam gren slem trofeja karijeri, uz dva na Vimbldonu i jedan na US Openu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track