NOLE JE VLADAR SVETA: Šampion kao momak, šampion i kao otac!
Foto: Rojters I Ap

Đoković nadmoćno osvojio Australijen open

NOLE JE VLADAR SVETA: Šampion kao momak, šampion i kao otac!

Tenis -
Porodica mi je sve Iako su mnogi mislili da će me očinstvo promeniti, uloga oca i muža mi je ipak dala dodatnu snagu u životu, kaže Novak

Novak Ðoković je u Melburnu osvojio prvu grend slem titulu kao otac. Kako je i sam priznao, to što ga kod kuće čekaju sin Stefan i supruga Jelena, dalo mu je dodatnu snagu na Australijen openu, koji je osvojio peti put u karijeri.Prvu titulu kao otac Ðoković je uzeo krajem 2014. kad je trijumfovao u finalu mastersa u Parizu. Australijski mediji su mu dali nadimak „mentalni džin“, potencirajući mentalnu snagu u najvažnijim trenucima meča.

Džentlmen... Šampanjcem častio foto-reportere
Džentlmen... Šampanjcem častio foto-reportere

- I kao otac i kao muž trudim se da ostanem posvećem tenisu na svaki mogući način. Igrao sam u Melburnu za ljude koji su pored mene. Otkad sam se oženio i dobio dete, definitivno sam dobio novu snagu u životu. Nešto što nikad ranije nisam osećao. Mnogo toga pozitivnog se dešava u mom životu. Živim ove trenutke svim srcem - rekao je Ðoković.Supruga Jelena je u najvažnijim trenucima u Melburnu, posle polufinala s Vavrinkom i finala s Marijem, na društvene mreže kačila fotografije njihovog sina Stefana, kako bi pokazala svetu koliko je Ðokoviću važno da ima podršku najmilijih.Najbolji teniser sveta je dan posle trijumfa na prvom gren slemu sezone tradicionalno prošetao ulicama Melburna s peharom u rukama. Fotografisao se na poznatim mestima u gradu, a okupljene foto-reportere častio šampanjcem.

Podrška iz Monte Karla... Stefan i Jelena
Podrška iz Monte Karla... Stefan i Jelena

ATP lista

1. (1) Novak Ðoković (Srbija) 13.045 bodova2. (2) Rodžer Federer (Švajcarska)9.2453. (3) Rafael Nadal (Španija) 5.7454. (6) Endi Mari (V. Britanija) 5.5155. (5) Kej Nišikori (Japan) 5.2056. (8) Miloš Raonić (Kanada) 4.8457. (7) Tomaš Berdih (Češka) 4.6608. (9) Marin Čilić (Hrvatska) 4.1509. (4) Stan Vavrinka (Švajcarska)4.09010. (10) David Ferer (Španija) 3.965...

Ubedljivo prviDUPLIRAO PREDNOST NAD RODŽEROM

Šampion Melburna Novak Ðoković duplirao je prednost na ATP listi nad Rodžerom Federerom. Uoči grend slema u Melburnu, razlika između vodećeg Ðokovića i drugoplasiranog Švajcarca iznosila je 1.530, a sad je čak 3.800 bodova.

Poželeo mu svadbuMARI, OŽENI SE

Novak Ðoković je protivniku u finalu Endiju Mariju poželeo da se ove godine oženi. Iako je Škot bio ozbiljan posle ove Noletove konstatacije, njegova devojka Kim Sirs širokim osmehom je ispratila Ðokovićev predlog.- Endi, želim tebi i Kim da se što pre uzmete i da imate mnogo dece - rekao je Ðoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track