ĐOKOVIĆ: U Srbiji je loš politički sistem!
Foto: Profimedia

Neće u fotelju ministra, premijera, predsednika Srbije...

ĐOKOVIĆ: U Srbiji je loš politički sistem!

Tenis -
Najbolji teniser današnjice Novak Ðoković posle pobede nad Rodžerom Federerom izjavio je da ga ponosom ispunjava to što je u prilici da predstavlja svoju zemlju i da sebe još ne zamišlja van teniskog sveta, pa ni kao političara u budućnosti.

- Veoma sam ponosan što predstavljam svoju zemlju. Trudim se da to radim na najbolji način kroz profesiju i sport. Tenis je globalna pojava i privlači mnogo pažnje, a ja pokušavam da se fokusiram na pozitivne aspekte svoje zemlje i naroda - naveo je Ðoković, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da se jednog dana uključi u politički život Srbije.

- Osećam da mnogo više mogu pomoći svojoj zemlji radom u sportu ili kroz rad u fondaciji. Očigledno je da nisam dovoljno kompetentan da bih pričao o politici. Koliko ja vidim, politički sistem u mojoj zemlji, kao i u mnogim drugim, ne funkcioniše, a to je jedan od razloga zbog čega nisam zainteresovan da uđem u politiku - preneo je Ðokovićeve reči ruski sajt sport.mail.ru.

Ulazak u politiku nije potpuno isključen jer život nosi razna iznenađenja.- Ko zna šta će biti u budućnosti. Svestan sam da ne donosim odluke samo ja, već su pored mene porodica i prijatelji. Međutim, sada mi je to daleko. Sebe još vidim kako još mnogo godina igram tenis na visokom nivou - zaključio je Novak Ðoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track