FORBS SIGURAN: Ovo su 3 razloga zašto će Đoković da dobije Federera u finalu Vimbldona
Foto: AP

Sudar titana

FORBS SIGURAN: Ovo su 3 razloga zašto će Đoković da dobije Federera u finalu Vimbldona

Tenis -
Srbin i Švajcarac su do sada odigrali 39 međusobnih duela u karijeri, a Federer vodi 20:19 u pobedama

LONDON - Magazin Forbs se bavio predstojećim finalom Vimbldona u kome će sutra igrati dva najbolja tenisera sveta Srbin Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer.Američki magazin tvrdi da će Đoković da pobedi u finalu, a za svoje tvrdnje naveo je tri razloga.

1. Đoković je igrao izvanredno tokom cele godine. Da, jasno je da je bio razočaran u Parizu, samo mu Rolan Garos nedostaje od grend slem titula, ali u sezoni ima učinak 47-3 posle pobede nad Gaskeom u polufinalu Vimbldona. Toga je Federer svestan.

2. Novak ume da igra pod pritiskom, četvrti put je u finalu Vimbldona u poslednjih pet godina, šampion je 2011. i 2014. godine. Uz mali pad Federera i turbulencije Rafe Nadala, ostao je najkonstantniji vrhunski igrač. U 17. je grend slem finalu, izjednačio je peti najbolji rezultat svih vremena, 25. put uzastopno je bio bar u četvrtfinalu grend slema, na putu da se približi Rodžerovom rekordu (36). Poslednje partije podsećaju baš na Rodžerove kad je bio u tom zenitu.

3. Federer će se sigurno setiti šta se dogodilo poslednji put kad se suočio sa Novakom na Centralnom terenu. Bilo je to 2014. u finalu Vimbldona, borili su se skoro četiri sata i Novak je raspršio Rodžerove snove o osmoj vimbldonskoj tituli.Srbin i Švajcarac su do sada odigrali 39 međusobnih duela u karijeri, a Federer vodi 20:19 u pobedama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track