TROICKI PUN EMOCIJA: Nijednog trenutka nisam gubio veru u pobedu
Foto: Fonet

Verovao u sebe

TROICKI PUN EMOCIJA: Nijednog trenutka nisam gubio veru u pobedu

Tenis -
Srpski teniser izjavio da su ga na početku meča sa Ćorićem emocije zbog dugog odsustva iz reprezentacije omele da igra bolje, ali i da mu je publika dala snagu za preokret

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da nijednog trenutka nije izgubio veru u pobedu, uprkos vođstvu mladog hrvatskog tenisera Borne Ćorića sa 2:0 u setovima.

Troicki je napravio veliki preokret i doveo Srbiju u vođstvo od 2:0.

„U tim trenucima pomislio sma na meč u Belgiji protiv Davida Gofana kada sam takođe preokrenuo rezultat. Publika mi je dala snagu, ja sam promenio neke taktičke stvari i uspeo. Moram da kažem da je on sjajno počeo, pogotovo u drugom setu, ali pomoglo mi je i iskustvo. Znao sam da meč nije gotov na 0:2, jednostavno fizički sam se osećao dobro, znao sam da sam jači, da mogu u glavi da izdržim do kraja“, istakao je Troicki.

On je priznao da je na početku meča bio emotivniji jer je igrao prvi meč za Srbiju posle dve godine pauze.

„Nije me bilo od aprila 2013. u Americi, znate šta sam sve prošao, zato sam imao puno emocija u prvim poenima. Opet, odigrao sam mnogo mečeva za reprezentaciju, dobro sam počeo, ali on je bio prilično brz, iznenadio me, naterao da budem defanzivniji nego što sam planirao“, konstatovao je Troicki.

Srpski teniser odao je priznanje publici u Kraljevu, koja je, kako je istakao, pokazala da je zaslužila Dejvis kup.

Troicki je ponovio da je Ćorić izuzetno talentovan, što je i dokazao pobedam protiv Mareja i Nadala, ali da je teško predvideti koji su njegovi dometi.

„Sigurno će napredovati, mlad je, pa ja kad sam imao 18 godina još nisam znao da li ću da igram tenis ili na koledž u Ameriku“, poručio je Troicki.

Selektor Dejvis kup reprezentacje Srbije Bogdan Obradović posebno je odao priznanje Viktoru Troickom uporedivši njegov put u preokretu protiv Borne Ćorića sa spuštanjem aviona kroz oblake.

„Čestitke igračima, Viktoru posebno, bio je od početka skoncentrisan, iako je Ćorić odigrao dva sjajna dva seta. Viktor je, da se slikovito izrazim, kao pilot pri sletanju morao da prođe kroz dosta oblaka i uspeli smo mirno da sletimo, izbegli smo oluju. Viktor je mentalno bio čvrst, on je jedan od retkih igrača koji to imaju“, izjavio je Obradović.

On je iskoristio činjenicu da se Troicki posle dve godine vratio u reprezentaciju da apostrofira nepravdu koja mu je učinjena od strane Međunarodne teniske federacije (ITF).

Viktor je uvek bio sa nama, ostaće upamćen kao sportista koji je najstrožije kažnjen u istoriji. Treba da se i dalje čuje o toj nepravdi, jer mu nisu dali da igra skoro dve godine. Nije on bio odmoru na Maldivima i zato je ova pobeda još veća. Neverovatno je šta je on uradio u poslednjih nekoliko meseci. Jedva sam čekao ovu konferenciju da ovo kažem“, istakao je Obradović.

Prema njegovim rečima, bez obzira što je 2:0, meč sa Hrvatskom još nije završen.

„Moramo da uzmemo i treći poen i sada je fokus na sutrašnji dubl meč. Ali, ne samo to, naš cilj ove sezone je još jedna titula. Svi zajednički treba da se ponosimo sa ovolikim brojem igrača u Top 100, a ovo je deveta sezona da smo u Svetskoj grupi Dejvis kupa“, poručio je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track