(VIDEO) NOVAK NA SET OD POLUFINALA: Federer pobedio Nišikorija i Đokoviću olakšao posao
Foto: Reuters

ATP finale u Londonu

(VIDEO) NOVAK NA SET OD POLUFINALA: Federer pobedio Nišikorija i Đokoviću olakšao posao

Tenis -
Švajcarski teniser Rodžer Federer savladao je Keija Nišikorija 7:5, 4:6, 6:4 u meču poslednjeg trećeg kola grupe "Sten Smit" na završnom Mastersu.

Federer je zabeležio i treći trijumf i sa maksimalnim učinkom kao prvoplasirani se domogao polufinala. Ujedno, izbacio je Keija Nišikorija iz daljeg takmičenja.

O drugom polufinalisti iz grupe "Sten Smit" odlučivaće duel između Novaka Đokovića i Tomaša Berdiha, koji se igra večeras od 21 sat. Srpskom teniseru je dovoljan set da obezbedi drugo mesto u grupi i borbu za finale sa pobednikom grupe "Ilie Nastase" Rafaelom Nadalom. Berdih mora da pobedi 2:0 da bi otišao u polufinale.

Duel između Federera i Nišikorija obilovao je brejkovima. Ukupno, bilo ih je 11, a Švajcarac je napravio jedan više iskoristivši svih šest brejk lopti koje je imao.

U prvom setu je Švajcarac tri puta oduzeo servis Nišikoriju, koji je uzvratio dva puta (7:5). U drugom je vlasnik 17 gren slem titula prvi stekao prednost i pri rezultatu 4:1 očekivalo se da će rutinski privesti meč kraju, ali je Japanac dobio nareddnih pet gemova - 6:4!

I u odlučujućem setu je Federer poveo 4:1, Nišikori uzvratio - 4:4, ali je Švajcarac odlučujući brejk napravio posle ukupno dva sata i devet minuta igre - 6:4

iskoristio svih šest

TABELA grupe "Sten Smit": Federer 3-0 (6:1), Đoković 1-1 (2:2), Nišikori 1-2 (3:5), Berdih 0-2 (1:4)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track