UČESNICA PAROVA PREŽIVELA PAKAO: Zbog nasilja ŠKOLSKIH DRUGARA odrekla sam se očevog prezimena! TUŽNO!
Foto: Privatna Arhiva

Dramatično

UČESNICA PAROVA PREŽIVELA PAKAO: Zbog nasilja ŠKOLSKIH DRUGARA odrekla sam se očevog prezimena! TUŽNO!

Stars -

U školi sam zbog toga bila žrtva vršnjačkog nasilja - zaključavali su me u WC, lepili su mi žvake u kosu, pljuvali me, cepali mi novac, plačući ispričala Ivona Paunović

Učesnica „Parova“ Ivona Paunović odrekla se očevog prezimena Sohersoj jer je zbog toga bila žrtva vršnjačkog nasilja!

Ovu tajnu otkrila je njena cimerka Teodora Radoičić.

- Fudbaler Stefan Šebez, inače moj drug, išao je u osnovnu školu s Ivonom. On mi je pokazao njihov godišnjak sa fotografijama i pored njene slike stoji drugačije prezime - rekla je Teodora, a cimeri su napali Ivonu što ih laže. Ona je tada ustala i u suzama objasnila ovu situaciju:

- Deda s očeve strane bio je diplomata i ima veoma neobično prezime. Neću da ga otkrivam, reći ću da počinje na slovo S. U školi sam zbog toga bila žrtva vršnjačkog nasilja, maltretirala su me deca. Bio mi je pakao da idem u školu. Drugari su me zaključavali u školski WC.

Satima sam bila zaključana. Mrzeli su me i što sam štreber i nisam pravila probleme. Lepili su mi žvake u kosu, pljuvali su me kada odgovaram. Na ekskurziji su mi ošišali kosu dok sam spavala. Jednom prilikom sam došla da platim ekskurziju, mama mi je dala 50 maraka. Jedna devojčica mi je uzela pare i pocepala ih. Mama nije imala ponovo da mi da novac i nisam otputovala.

Zbog toga je promenila prezime:

- Pitala sam moje da li im smeta. Oni su me podržali i uzela sam mamino prezime. Kada sam krenula u srednju školu, to je bila druga priča. Bila sam prihvaćena.

Ivonina mama Vera otkrila je za Kurir da se njena ćerka razbolela usled velikog stresa zbog vršnjačkog nasilja: - Ivona je zbog tog maltretiranja dobila anemiju, teži oblik. Mislili smo da je dobila leukemiju, danima je bila u bolnici.

ISTA IM JE TUGA: ANĐELA JE RAZUME

I mene su maltretirali u školi,bacili su prozor na mene!

Anđela Lakićević otkrila je da je i ona bila žrtva vršnjačkog nasilja, i to samo zbog toga što je bila odličan đak. Voditeljka „Parova“ je ispričala da je na jednom času umalo poginula.

foto: Damir Dervišagić

- Skroz te razumem, Ivona, ali ja mislim da te nisu zadirkivali zbog prezimena, već zato što si bila štreber. I mene su maltretirali, bacili su veliki prozor na mene, udario me je u glavu, malo je falilo da poginem - rekla je Anđela.

Kurir / JELENA STUPARUŠIĆ

Foto: Privatna arhiva, Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track