ZA PAMĆENJE

GORAN BREGOVIĆ NAPRAVIO NEZABORAVAN KONCERT U PLOVDIVU: Više od 5.000 ljudi gromoglasno je pevalo stare i nove hitove! (KURIR TV)

Stars -

U rimskom amfiteatru u Plovdivu, Goran Bregović je sa publikom pomerio sve standarde koncerta za pamćenje. Trubači su se pojavili na zidinama starog Rimskog carstva i krenuli jedan po jedan da se oglašavaju a publika, više od 5.000 ljudi, pozdravila ih je i aplauzom i vriskom.

foto: Kurir

Kada su se vratili na pozornicu, Goran je pozdravio sve prisutne i rekao da će svirati i stare i nove pesme. Ređale su se vesele melodije, a publika je vraćala istom merom. Ženski vokali koji sa Goranom nastupaju više od 20 godina su doživeli posebne ovacije svojih sunarodnika. Koncerti u Bugarskoj su uvek posebni, ali ova noć u Plovdivu je noć koju niko neće zaboraviti. Dok je Goran sa orkerstrom izvodio čuvenu "Artiljeriju" posle oglašavanja prve trube i jurišnog zvuka zagrmelo je iz 5.000 hiljada grla ali ni to nije bio vrhunac. "Đurđevdan" i "Mesečinu" i "Bela ćao" su svaku reč pevali svi kao jedan.

Goran se na svom instagramu zahvalio i građanima i gradu Plovdivu na noći koju neće zaboraviti. U Štark Areni 15. decembra Goran Bregović sviraće veliki koncert sa simfonijskim orkerstrom RTS i sa svojim orkerstrom i gostima iz sveta sa kojima je sarađivao.

foto: Kurir

Kurir.rs, Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja